Leuvense Musicalcompagnie MITHE brengt City Of Angels

Het gaat goed met Musicalcompagnie Mithe vzw. Opstekers vorig seizoen waren de nominatie voor het Koninklijk Landjuweel én het winnen van de Vlaamse Musicalprijs (beste Amateurmusical Vlaanderen). Het wordt binnenkort dan ook uitkijken naar hun afsluiter van dit theaterseizoen: City of Angels van Cy Coleman, David Zippel en Larry Gelbart.

Verhaal
Alaura Kingsley, een opvallende figuur, komt het kantoor van detective Stone binnen via Oolie, zijn trouwe secretaresse. Alaura huurt hem in om haar stiefdochter Mallory Kingsley te vinden. Het relatief eenvoudige geval van een vermiste dochter blijkt ingewikkelder en gevaarlijker dan op het eerste gezicht verwacht.

De auteur van dit detectiveverhaal is Stine, romanschrijver van beroep. In opdracht van Buddy, een charismatische en autocratische producer-regisseur met een enorm ego, herwerkt hij zijn roman ‘City of Angels’ tot een filmscenario. Als Stine het verzoek van Buddy inwilligt om het einde van het verhaal radicaal te herschrijven, komt Stone zelf in opstand.

Uitdaging
Mithe bewees reeds eerder dat ze niet om een uitdaging verlegen zijn. Ook bij de komende productie wordt de lat hoog gelegd voor de cast die uit 17 spelers bestaat.

City of Angels is een echt broadwaysucces en won in 1990 zes Tony Awards, waaronder die voor beste script, beste muziek en beste musical. De voorstelling is een vlotte mix van showjazz, vermengd met Hollywood-filmmuziek uit de jaren veertig.

Regisseur Lies Vallaeys slaagt er met het hele team in om de typische sfeer en veel herkenbare elementen uit de jaren vijftig te ensceneren.

Praktisch
24-25-26-27-30-31 mei 2012 en 1-2 juni 2012, steeds om 20u!

De 8 voorstellingen vinden plaats in het REYNAERTTHEATER MALPERTUUS, Redingenstraat 4. Toeschouwers kunnen tijdens de voorstelling kosteloos gebruik maken van een speciale parkeergelegenheid.

Kostprijs tickets incl. reservatiekost: 13 euro, 11 euro voor -12, 60+, leden OPENDOEK, KULCultuurkaart
Reserveren kan online via www.mithe.be of www.ticketgang.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.