Vergeten verhalen in de schaduw van vergane kloosters

Leuven heeft als oude centrum van het hertogdom Brabant met haar universiteit altijd al een bijzondere aantrekkingskracht gehad op de uitoefenaars van het mystieke leven. Er waren naast abdijen ook talrijke kloosters, die vandaag bijna allemaal verdwenen zijn. Toch dwalen er nog een paar interessante verhalen rond die vergeten plaatsen. Soms staat er nog een restant van gebouw, of verwijst een straatnaam naar hun vroeger bestaan. Maar meestal heeft de tijd hun herinnering helemaal weggevaagd.

CM-kern Leuven-stad organiseert een gegidste wandeling binnen de oude stadswallen van Leuven. Tijdens deze wandeling brengt de gids vergeten mystieke plaatsen weer tot leven! De wandeling start om 19 uur stipt aan de trappen van het oude stadhuis (Grote Markt) en duurt ongeveer 2 uur. De wandeling eindigt in de Penitentienenstraat (zijstraat van Mechelsestraat).

Praktisch
Wanneer? Woensdag 30 mei 2012 om 19 uur stipt
Waar? Vertrek aan de trappen van het oude stadhuis (Grote Markt,Leuven)
Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan via www.cm.be (rubriek agenda) of op het telefoonnummer 016 31 49 10. Deelname is gratis!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.