Ontsluiting toren universiteitsbibliotheek

De stad Leuven, in samenwerking met de KU Leuven, Toerisme Vlaanderen en Toerisme Vlaams-Brabant, ontsluit de toren van de universiteitsbibliotheek voor het grote publiek. Het Leuvense bureau Fugzia werd na een openbare procedure aangeduid voor de uitwerking van het ontsluitingsproject.

Een stukje Leuvense geschiedenis met een uniek uitzicht
Door op een evocatieve en innovatieve manier de verwoesting en de wederopbouw van de stad Leuven naar aanleiding van de Eerste (en in mindere mate van de Tweede) Wereldoorlog zichtbaar te maken, wordt een eerste stap gezet naar de ontsluiting van het universitair patrimonium in de binnenstad. De steile klim wordt inhoudelijk onderbroken zodat de bezoeker in fasen én met inhoudelijke duiding de toren kan beklimmen. Het hoogtepunt is een buitenbezoek: de bezoeker kan op het balkon genieten van een uniek zicht op Leuven en de omliggende regio.

Toonbeeld van samenwerking
Voor dit project slaan vier partners de handen in elkaar: Toerisme Leuven, KU Leuven, Toerisme Vlaanderen en Toerisme Vlaams-Brabant. Beide toeristische organisaties zorgden voor een mooie subsidie: € 125.000 van Toerisme Vlaanderen en € 20.000 van Toerisme Vlaams-Brabant.

Koppeling strategisch plan toerisme Leuven 2010-2015
Het nieuwe strategische plan voor toerisme in Leuven 2010-2015 pleit expliciet voor een tweesporenbeleid: de intrinsieke toeristische aantrekkelijkheid van Leuven verhogen en de marktwerking heroriënteren. Door het ontsluiten van de toren van de centrale universiteitsbibliotheek, een van de internationale paradepaardjes van de KU Leuven, wil de stad het authentieke Leuvense verhaal vertellen en tastbaar én beleefbaar maken voor de bezoeker van Leuven. Door de toren in te vullen op een innovatieve, hedendaagse manier wordt we bovendien het eeuwenoude aan het springlevende gekoppeld. Door de openstelling op zondag, wordt een extra zondagaanbod gecreëerd. Ook dat is een van de belangrijke werkpunten in het nieuwe strategische plan.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.