Brouwerij Stella Artois viert 20ste verjaardag

De brouwerij van Stella Artois viert het 20-jarig bestaan van de brouwhallen op de site. Op 20 mei 1992 werd het Leuvense pilsbier namelijk voor het eerst gebrouwen in de nieuwe brouwhallen aan de Vuurkruisenlaan, en dat wordt gevierd! In het gezelschap van burgervader Tobback en schepen Devlies, klinken de medewerkers van de brouwerij morgen op de gezondheid van het best verkochte Belgische bier wereldwijd.

Bovendien ontwikkelde de brouwerij speciaal voor deze verjaardag een unieke verjaardagseditie van de gekende Stella Artois-fles. Het gaat om een exclusieve uitgave met een bijzonder verjaardagsetiket dat voor deze gelegenheid eenmalig geproduceerd werd en niet in de handel verkrijgbaar zal zijn. Als dank voor hun jarenlange trouw en inzet, ontvangen alle werknemers tijdens de verjaardagsviering een zes exemplaren van deze exclusieve verjaardagseditie.

En Stella Artois laat Leuven, ruim 6 eeuwen de thuisstad van de pils, delen in de vreugde! Voor alle gelukkigen die ouder zijn dan 18 en op 20 mei hun verjaardag vierden, voorziet de brouwerij tevens een sixpack van de speciale verjaardagseditie.

De eerste 500 Leuvenaars die zich vóór vrijdagmiddag 14h voorafgaand inschrijven bij thomas.catteeuw@ab-inbev.com, kunnen op vertoon van hun identiteitskaart hun exclusieve traktatie komen halen op de brouwerij, op vrijdag 25 mei tussen 16h en 20h of op maandag 28 mei tussen 10h en 20h.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Brouwerij Stella Artois viert 20ste verjaardag”

Goofball
(on mei 25th, 2012 at 9:55)

Pilsbier is pas in de 2e helft van de 19e eeuw ontstaan in Tsjechië en Duitsland. Het oudtste Belgische pilsbier is Cristal dat op de markt kwam in 1928. Stella is pas daarna als pilsbier gecommercialiseerd. Het is wel zo dat brouwerij Den Hoorn – Artois een eeuwenoude geschiedenis deelt met Leuven, maar titel “thuisstad van de pils” is een eerder recent gegeven.

 
Carolien
(on mei 25th, 2012 at 14:22)

@Goofball: Dankt voor deze verduidelijking!