Opening Fiesta Europa op het Hooverplein

Vrijdag leidde schepen Els Van Hoof ons rond op Fiesta Europa op het Hooverplein. ‘Fiesta Europa’ brengt voor de derde keer marktkramers uit heel Europa naar Leuven. In een gemoedelijke sfeer bieden ze kwaliteitsvolle producten uit hun land of regio aan: mediterrane olijven en tapenades, Franse worst en streekkazen, spek, Italiaanse salami, look en ajuin, charcuterie en terrines, allerhande zoet zoals fudge, heerlijke nougat of typische amandelkoeken. Naast dat verleidelijke lekkers zijn er lederwaren, hout, keramiek, edelstenen, mineralen, juwelen, textiel, souvenirs,… Ook de innerlijke mens wordt verwend: je kan proeven van paëlla, pizza, barbecue, wafels, een frisse Poolse pint of een heerlijke moezelwijn.

Opening Fiesta Europa

Opening Fiesta Europa

Opening Fiesta Europa

Opening Fiesta Europa

Opening Fiesta Europa

Meer foto’s op flickr.

Zelf proefde ik van enkele kazen, ging ik naar huis met een zakje lekker fugde (met Jack Daniels, aarbeien, rum en nog veel meer), dronk ik een heerlijke sangria en probeerde ik een prosecco cocktail met aarbeiensiroop en verse aardbeien. Allemaal bijzonder lekker.

Nog tot maandag 28 mei 18.00 uur op het Herbert Hooverplein.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.