Fiere Margriet – Leuven in Scène 2012

In de Eikstraat in Leuven, vlakbij het politiekantoor op de Grote Markt, verzorgt Skullmapping (Leuvens collectief) een mooie lichtanimatie waarbij de legende van de Fiere Margriet uitgebeeld wordt. Het beeld lijkt echt diepte te hebben en het verhaal is heel mooi uitgebeeld.

Praktisch:

  • Ook vandaag, zondagavond 27 mei 2012, kan je de Fiere Margriet nog bekijken van 22:00 tot 24:00.
  • Zorg dat je de Eikstraat langs de kant van de Oude Markt (dus niet langs de Tiensestraat) betreedt, anders zie je de projectie op z’n kop.
  • Zaterdagavond was het vrij druk en kon je niet onmiddellijk de lichtanimatie zien, maar het wordt continu na elkaar afgespeeld en na 1 of 2 voorstellingen geraak je wel vanvoor. Een voorstelling duurt zo’n 4 minuten.
  • De pagina over Skullmapping – De Fiere Margriet op Leuven in Scène 2012.

Fiere Margriet (7)

Fiere Margriet (2)

Een filmpje van de voorstelling op youtube (qualiteit gaat tot 1080p HD):

Op flickr kan je nog wat foto’s vinden van de Fiere Margriet lichtanimatie door Skullmapping.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Fiere Margriet – Leuven in Scène 2012”

The Styx – Skullmapping « Leven in Leuven
(on juli 14th, 2014 at 17:09)

[…] eerste kennismaking met het Leuvense collectief Skullmapping was hun versie van de Fiere Margriet in de Eikstraat tijdens Leuven in Scène 2012. Ik was toen erg onder de indruk van het resultaat van de artistieke samenwerking tussen Leuvenaars […]