Les Pepones – Le Grand Volant – Leuven in Scène

‘Le Grand Volant’ is een circusvoorstelling aan een grote trapeze. De Franse compagnie Les Pepones bracht een kruisbestuiving van de sfeer van de cinema uit de jaren ’20 en het nieuwe circus, van burleske humor en lichamelijke expressie. De inspiratie komt van groten uit de stomme film als Buster Keaton en Charlie Chaplin. Wat mij in deze act vooral aansprak was de nostalgie die het geheel uitademde. Enerzijds had je het gevoel naar een circusact van vroeger te kijken, anderzijds waren en er toffe slapstick interventies uit de tijd van de stomme film. Alleen jammer dat door het werken op grote hoogte een gedeelte van de gezichtsexpressies van de acrobaten verloren ging.

Les Pepones - Le Grand Volant - Leuven in Scène 2012

Les Pepones - Le Grand Volant - Leuven in Scène 2012

Les Pepones - Le Grand Volant - Leuven in Scène 2012

Les Pepones - Le Grand Volant - Leuven in Scène 2012

Les Pepones - Le Grand Volant - Leuven in Scène 2012

Meer foto’s op flickr.

Meer filmpjes op youtube.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.