La Salamandre – Fille d’Hestia – Leuven in Scène 2012

Zondagavond woonde ik de voorstelling “Fille d’Hestia” van La Salamandre bij op de Keizersberg. Helaas was ik niet de enige die het plan had opgevat zijn of haar Leuven in Scène te eindigen met dit betoverend vuurspektakel dat zijn inspiratie vindt in de Griekse mythologie. Massa’s en massa’s volk verzamelden zich rond de plek waar de voorstelling zou plaatsvinden, waardoor de achterste rijen niks konden zien. Uit ongenoegen ontstonden er spreekkoren die de rijen voor zich aanspoorden om te gaan zitten, maar doordat er op de zesde en zevende rij zitbanken stonden opgesteld, konden de rijen achter de zitbanken onmogelijk gaan zitten zonder zelf niets meer te zien. Het geroep hield een hele tijd aan en verstoorde de start van de voorstelling.

Gelukkig stierf het geroep weg eens het spektakel begon en konden we toch nog genieten van een prachtig poëtische voorstelling waarin vuur de absolute hoofdrol speelde. De muziek en onaardse klanken van muzikante Yuna Le Floch creëerden een betoverende sfeer met echo’s uit het verleden die zich mengden met het bevreemdende geroep van de pauwen van de abdij en het gehuil van een ongelukkige peuter. Een voorstelling die er waarschijnlijk baat bij gehad zou hebben, als er iets minder volk was geweest…

La Salamandre - Fille d'Hestia - Leuven in Scène 2012

La Salamandre - Fille d'Hestia - Leuven in Scène 2012

La Salamandre - Fille d'Hestia - Leuven in Scène 2012

La Salamandre - Fille d'Hestia - Leuven in Scène 2012

Meer foto’s op flickr.

Meer filmpjes op youtube.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “La Salamandre – Fille d’Hestia – Leuven in Scène 2012”

Carolien
(on mei 29th, 2012 at 13:47)

Super lang filmpje van de act door Mr1908RSCA: http://youtu.be/EBGA37cHhEE