Leuvense Biertherapeuten proeven voor het Goede Doel

Zoals ieder jaar organiseren de Leuvense Biertherapeuten, in samenwerking met de Heikantse Bierliefhebbers en de Aarschotse Bierwegers, een klein bierproeffestival ten voordele van een goed doel. Dit jaar vindt het festival plaats op zaterdag 2 juni vanaf 18u in ’t Vliegend Varken (Bogaardenstraat 24). Naar goede gewoonte staan er op de kaart 6 Belgische klassieke bieren, 6 heel speciale Belgische bieren en 6 buitenlandse bieren.

De Bieren
De Buitenlandse bieren komen uit Polen (Zywiec Porter), Duitsland (Weihenstephaner Vitus), het Verenigd Koninkrijk (Meantime IPA), de USA (Barney Flats Oatmeal Stout) en Nederland (Emelisse Rauchbier en Scharrel IJwit). Allemaal bieren die bewijzen dat er in het buitenland ook goede bieren worden gebrouwen. En ook de bierstijlen zijn niet typisch Belgisch te noemen (Porter, Rauchbier, Oatmeal Stout).

De klassiekers zijn bieren die iedereen kent, en die ook hun sporen hebben verdiend. Zo zal je kunnen genieten van Saison Dupont, Rodenbach Grand Cru, Houblon Chouffe, Westmalle TripelGirardin Oude Geuze en een Lindemans Kriek.

Bij de zeer speciale bieren, zijn er heel wat bieren die voor de eerste maal werden gepresenteerd op het Zythos Bier Festival. Zo is er Duvel Tripel Hop en Vanderghinste Oud Bruin. De zeldzamere bieren zijn Noah
van Brouwers Verzet, een nieuw brouwerijtje uit West-Vlaanderen en Tumulus Experiment 5, een experimenteel bier van de Kale Ridders uit Landen. Daarnaast wordt ook een uniek bier van 10 jaar oud geserveerd en Nivoo, een bier uit Nieuwrode dat nog niet te verkrijgen was op het Zythos Bier Festival.

Het goede doel
Het goede doel dat dit jaar gesteund wordt, is “Leefgemeenschap Siddartha” uit Tremelo. Dit is een centrum voor 8 inwonende volwassenen met een verstandelijke handicap, die niet uit werken kunnen gaan. In “de Leef” worden de gasten begeleid in de uitbouw van hun leven op het vlak van wonen, dagbesteding, relaties en vrije tijd op de maat van hun eigen mogelijkheden. Ze werken actief samen met verschillende andere voorzieningen in de regio: Begeleid Werken (Magda project), De Semi – industriële Werkplaats in Herent, Het ROG en haar verschillende werkgroepen, PPG , Het project “Samenwerkingverband Zorg Oost Brabant”, De gemeentelijke adviesraad Tremelo…

Praktisch
Place to be is ’t Vliegend Varken in de Bogaardenstraat 24. De toegang tot het festival is gratis en alle winst op de drankenverkoop gaat naar VZW Siddartha. Om 18 uur start de proeverij. Malcolm Nix (Musiques Dépassées, Het Depot) werd ingehuurd om vanaf 21u voor een constant aanbod aan undergroundklassiekers uit de new wave en aanverwante genres te zorgen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.