Leuvense Derdewereldraad stelt memorandum voor

De Leuvense Derdewereldraad is de stedelijke adviesraad voor Noord – Zuidbeleid in Leuven. In 2000 en in 2006 stelde de raad een memorandum voor naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen.

Vandaag bouwt de raad verder op de aanbevelingen die in de voorgaande memoranda geformuleerd werden. Met het nieuwe memorandum wil de raad het beleid van de afgelopen zes jaar evalueren, maar ook aanbevelingen formuleren voor de komende bestuursperiode. De aanbevelingen worden onder een achttal thema’s samengebracht. Er is ook een lijst in opgenomen van Derdewereld- en vredesorganisaties die het memorandum expliciet onderschreven. Dit toont aan dat het memorandum door een breed middenveld gedragen wordt.

Het memorandum werd begin van deze week overgemaakt aan de 45 raadsleden van de stad Leuven. Volgende zaterdag 2 juni, zal een gedrukte versie aan een breed publiek aangeboden worden op het Leuvens Wereldfeest aan de algemene infostand die open gehouden wordt door Maria Donvil.

Lees het memorandum.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.