De Klimop

Een tijd geleden hadden mijn vriend en ik op een vrijdagavond afgesproken met een kameraad die een liefhebber is van de klassieke Frans-Belgische keuken. Omdat onze kameraad bovendien gezegend is met een gezonde eetlust, trokken we naar de Klimop op het Martelarenplein, gekend om zijn flinke porties.

Een goede raad: op vrijdagavond en in het weekend reserveer je best een tafeltje, want het kan er aardig druk worden. Het interieur is klassiek, maar gezellig, met een groot krijtbord waarop de suggesties geschreven staan. In de zomer wordt het terrasmeubilair buiten gezet en kan je van je maaltijd genieten met uitzicht op het mooie station van Leuven, dat momenteel helaas nog steeds gerestaureerd wordt.

Als appetizer kregen we een gigantische berg verse, zelf te pellen grijze garnaaltjes. Omdat de heren in mijn gezelschap niet zo’n fan van prutswerk waren, had ik de schotel voor mij alleen. Heerlijk! Wat betreft onze keuzes, waren onze kameraad en ikzelf verrassend eensgezind. We bestelden beiden als voorgerecht de aspergeroomsoep en als hoofdgerecht de suggestie van de dag (zeebaars met roomsaus venkel en wortel). Mijn vriend koos de zuiderse kaaskrotten als voorgerecht en de tonijnfilet met zwarte pasta als hoofdgerecht. Wat de dranken betreft, hielden we het sober: een fles huisgefilterd water voor mijn vriend en mezelf en twee ice-tea’s voor onze kameraad.

Het voorgerecht kwam al snel en werd met smaak verorberd. Op het hoofdgerecht was het echter iets langer wachten en even vreesden we dat we over het hoofd gezien waren. We wilden net vragen of er iets was misgelopen, toen de overvloedige schotels voor onze neus neergezet werden. De schotel met zeebaars bestond niet uit één, maar twee filets. Veel te veel voor een maag die al een flinke portie aspergeroomsoep te verwerken had. En zo kwam het dat ik met rode kaken een groot deel van mijn bord moest laten liggen. Een wijze les geleerd: geen voorgerechten nemen in de Klimop. De heren kregen hun bord wel leeg, maar gaven toe dat het op het einde toch ook een beetje wringen was. Maar lekker was het zeker!

Een klein detail: bij het opmaken van de tafel vergat de ober ons serviettes te geven. Dit euvel werd uiteraard snel verholpen toen we hem erop wezen.

Dit avondje uit kostte ons voor drie personen 89,70 euro (voor voorgerecht, hoofdgerecht en dranken).

Vorige besprekingen van De Klimop vind je hier en hier.

Praktisch
Martelarenplein 5, 3000 Leuven
016 22 86 21
info@deklimopleuven.be
http://www.deklimopleuven.be/

Onze keuze
Voorgerechten: tweemaal Aspergeroomsoep en Zuiderse kaaskroketten
Hoofdgerechten: tweemaal Zeebaars met roomsaus, venkel en wortel en Tonijnfilet met zwarte pasta

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “De Klimop”

verhavert bart
(on juni 18th, 2012 at 16:25)

is zeer goed eten

 
anita raeymaekers
(on februari 12th, 2013 at 10:15)

Uitstekend smakelijk eten,grote porties, heel vriendelijke bediening.
Een prima aanrader!