Project 14712 – registratie als orgaandonor

Project 14712 nodigt op woensdag 20 juni 2012 alle Leuvenaars uit het beste van zichzelf te geven. Die dag kan iedereen die meerderjarig is én zijn domicilie heeft in Leuven zich tussen 19u en 21u registeren als orgaandonor in de Wandelzaal van het Leuvens stadhuis. Dit is belangrijk, want als meer mensen zich registeren als orgaandonor, dan krijgen meer zieken die wachten op een orgaan een kans op een tweede leven.

Al te vaak nog denken mensen: In België is iedereen bij wet orgaandonor, tenzij hij bezwaar aantekent. Dit klopt,… in theorie. Immers, wanneer iemand zich niet uitdrukkelijk als orgaandonor liet registreren, kan de familie in de eerste graad na zijn overlijden toch nog verzet aantekenen tegen het wegnemen van organen. Wanneer je bij leven jouw keuze voor donatie laat registreren, dan moet er geen instemming gevraagd worden aan de nabestaanden en kunnen ze zich hiertegen niet verzetten. Wanneer hij bij leven zijn keuze voor donatie laat registreren, dan kan de familie dit niet langer en zo gaan minder kostbare organen voor transplantatie verloren.

Project 14712 wil sensibiliseren rond orgaandonatie, beleidsmakers aanzetten om registratie eenvoudiger te maken en mensen overtuigen zich te registreren als orgaandonor. Daarom dit evenement.

Praktisch
Datum: Woensdag 20 juni 2012 tussen 19u en 21u.
Locatie: Wandelzaal van het Stadhuis op de Grote Markt in Leuven.
Meer info: http://www.project14712.be en http://www.facebook.com/project14712

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.