Derde biomarkt in de Diestsestraat in Leuven

Op zaterdag 9 juni is iedereen welkom op de derde biomarkt in de Diestsestraat in Leuven! Een bruisende markt met biologische lekkernijen, fairtrade en ekospulletjes allerhande!

De markt past volledig in de Bioweek die georganiseerd wordt door Bioforum van 2 tot 10 juni. Tussen 10 uur en 18 uur wordt de straat opgefleurd door talrijke kraampjes. Naast de lokale handelaars komen ook collega’s uit de ecologische sector naar Leuven afgezakt met een massa aan info, proevertjes, ontdekkingen….

De volgende zaken stellen hun producten en/of diensten ten toon:
De Spijker, Eoster, Adjectif, Origin’o, Natuuria, Fairytale, Pottekaashoeve, Yard, Fietsersbond Leuven, Ecobaby, Ecokids, Groen Huizeke, Wriemeling, Kers naast de taart, Biofrituur, Hempmade, Intention, Spar, Coulis Coulas, Aveve, Doekjes en Broekjes en Anders Getint.

Tussen 10 uur en 17 uur organiseert de provincie Vlaams Brabant een wetenschappelijke smaaktest rond aardbeien in het Miniemeninstituut. Het Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit ‘Pamel’ wil de betrokkenheid van de consument/burger aanhalen. Tijdens de biomarkt zoeken ze een 300-tal deelnemers van jong tot oud die het uitzicht, de geur en de smaak van 6 verschillende bio-aardbeivariĆ«teiten mogen beoordelen.

Pieter Embrechts, boegbeeld van de bioweek neemt ook deel aan de smaaktest…

Verder wordt voorzien in een uitgebreid animatie-programma voor jong en oud.

Doorlopend brengt de Fietstaxi Vi-tes mensen naar de biomarkt of terug naar waar ze maar willen…

Kort en bondig:

  • Zaterdag 9 juni van 10 uur tot 18 uur
  • waar: Diestsestraat tussen station en kruispunt JP Minckelerstraat
  • organisatie: Handelscentrum Diestsestraat, Miniemeninstituut (handels- en toerismeonderwjis), Provincie Vlaams Brabant en Doekjes en Broekjes

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.