Dwars door Meerdaalwoud met Kristien Maes van Ketnet

Op zaterdag 16 juni organiseert Broederlijk Delen Dwars door Meerdaalwoud: Een leuke kinderfietstocht (voor 9 – 12 jarigen) met Kristien Maes van Ketnet als sympathieke meter.

Kinderen die deelnemen aan Dwars door Meerdaalwoud gaan voor een dubbele uitdaging. Ze zamelen geld in voor de armste kinderen in Oeganda en fietsen op 16 juni 25 km door het Meerdaalwoud. Bovendien krijgen ze de kans om Kristien te ontmoeten en naar haar belevenissen in Oeganda te luisteren.

Kinderen kunnen individueel inschrijven of met een groepje via www.broederlijkdelen.be/doe-mee.

Heel wat kinderen in Oeganda hebben niet voldoende te eten, zijn hun familie kwijt, hebben geen dak boven hun hoofd. Dankzij Broederlijk Delen en zijn partnerorganisaties ter plaatse, krijgen deze kinderen een kans op een betere toekomst. Kristien bezocht de partners van Broederlijk Delen in Oeganda in november 2011. Dat leverde 5 leuke en ontroerende reportages op met kinderen uit Oeganda.

Quote Kristien: ‘Natuurlijk wilde ik graag mee naar Oeganda. Maar ik had één voorwaarde: Ik wil alles wat ik zie vastleggen om het daarna te kunnen delen met duizenden kinderen. De filmpjes die we maakten voor Karrewiet roepen natuurlijk op tot engagement en vanzelfsprekend wil ik dan ook graag samen met de vele kids meedoen aan Dwars door Meerdaalwoud. Tot dan!’

Eén filmpje zoomt in op Jackline. Zij is 14 jaar en woont in Oeganda. Haar ouders zijn allebei overleden. Daarom moet zij alleen voor haar zusje en vier broertjes zorgen. Ze moet geld verdienen, anders is er geen eten. Via Broederlijk Delen kan Jackline een eigen handeltje starten door smoutebollen te bakken en te verkopen. Met dat geld kan ze dan een gezonde maaltijd kopen voor haar gezin. Zoals Jackline zijn er in Oeganda nog honderden andere kinderen die dromen van een betere toekomst.

Praktisch
Wanneer? 16 juni om 14.00u. Om 14u30 geeft Kristien Maes het startschot voor de fietstocht
Waar? Start en aankomst in La Foresta, Prosperdreef 9, Vaalbeek

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.