Eerste Roller & Bike parade van Leuven

Vanaf dit jaar doet de Evian Roller & Bike Parade ook Leuven aan. Op de woensdagen 13 juni, 4 juli en 1 augustus worden honderden skaters en fietsers verwacht voor een begeleidde en geanimeerde avondtoer door Leuven. De Leuvense Evian Roller & Bike tochten zijn het resultaat van een samenwerking tussen de nationale organisatie Belgium Rollers, de lokale club RSC Heverlee, Stad Leuven en de politie.

De toer stelt zich open voor alle inlineskaters en fietsers en verloopt onder begeleiding en toezicht van de Leuvense politie. Het parcours werd uitgetekend door ervaren skaters van RSC Heverlee in overleg met de politie en de stad Leuven verleent logistieke steun.

Als het regent in Parijs …
De praktische invulling van de parade gebeurt door de nationale organisatie Belgium Rollers. Deze organisatie die in 2002 door Carl De Moncharline werd opgericht, is bekend van de vrijdagse Rollerparades in Brussel. De rollerparade van Parijs was het oorspronkelijke voorbeeld, maar intussen ontwikkelde Belgium Rollers een eigen concept en voegden ze verschillende steden aan de zomeragenda toe.

Een Evian Roller en Bike parade is vooral fun
Een strikte aanpak van veiligheid en een goede ondersteuning staan garant voor een aangename rustige tocht voor de hele familie. Eerst wordt een kleine tragere toer van 7 km doorheen de binnenstad gereden, waarna naadloos aangesloten wordt op een grotere snellere lus van 14,5 km door Kessel-lo. In deze toer komt gaat het langs vele mooie plekjes van de stad. Het wegdek is goed berijdbaar en sterke hellingen werden vermeden.

De deelnemers op skates en skeelers vertrekken vooraan en achteraan volgen de fietsers. Regelmatig zijn er rustplaatsen met drankvoorziening. De deelname is gratis en vrij voor iedereen.

Data: woensdag 13 juni, woensdag 4 juli en woensdag 1 augustus
Verzamelen: 19u, Martelarenplein Leuven,
Start eerste lus: 20u (de tweede lus start meteen na het einde van eerste)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.