Quartiers

Was het omwille van het perfecte lentebriesje en ditto zon die me goed geluimd maakten? Was het de vaststelling dat ik eindelijk een (nieuwe) ontbijt locatie gevonden had in Leuven die niet Het Dagelijks Brood heet of geen hotel is? Of was het vooral het ongewone opschrift “Boutique” —naast “Breakfast, Brunch, en Bar”—dat mijn nieuwsgierigheid kietelde? Misschien waren het al deze factoren samen.

Feit is dat ik aangenaam verrast was toen ik Quartiers binnenstapte op een zonnige dinsdagmiddag. Quartiers ligt op het Margaretaplein 6, onder de linkervleugel van de Sint Pieterskerk. Het interieur oogt fris en de smoothies (4 euro) smaken fruitig maar de focus in Quartiers ligt op ontbijt en brunch. Licht lunchen kan ook.

Na enkele bezoeken is mijn favoriet de frozen yogurtshake (3.8 euro) waarbij je je favoriete flavor zelf kiest. Het ontbijt met fruit, zalm en bubbels (Special: 17.5 euro) bekoorden ook en de Zweedse sla met zalm en wierikswortelsaus (12 euro) was licht, smakelijk, en weer fris. Het yogurt ijs (natuur, 1 bol: 2 euro) was zoet maar okay en waarschijnlijk gezonder dan het traditionele ijs dat je elders krijgt.

Minst fris waren de pancakes (3.5 euro): geen dunne zelf gemaakte flensjes maar kleine dikke pancakes naar Amerikaans model. Nogal zoet maar dat typeert net de Amerikaanse pancakes. Mij gingen ze niet tegen.

Wie de laptop meebrengt naar Quartiers zal de gratis wifi een pluspunt vinden. Wie de kinderen meebrengt zal de aparte kids room apprecieren. Wie op zoek is naar trendy keuken attributen kan terecht in de Boutique area vooraan in de zaak. En wie buiten van de zon wil genieten maar niet tuk is op de bussen die het Margaretaplein afdweilen zet zich achteraan op het verrassende terras. Wie z’n bus niet wil missen neemt het tafeltje op het terras vooraan op het Margaretaplein.

Een minpunt van Quartiers kan zijn dat de voorgevel niet helemaal onthult wat binnen te ontdekken is, en dat potentiele klanten een zekere drempel kunnen ervaren vooraleer ze binnen stappen. Misschien verbetert dit als de werken aan de bushalte, net voor de deur, afgerond zijn. Of als lezers zoals jij Quartiers uitproberen.

Ik ga alleszins terug. Om te ontbijten. Voor een frozen yoghurtshake. Om te werken. Of na school voor een koffie en yoghurtijs terwijl de dochter zich amuseert in de play room of haar huiswerk maakt op het terras.

En wie weet misschien voor de pancakes — in de zeteltjes vooraan als je binnenkomt.

Praktisch
Margarethaplein 6, 3000 Leuven
016 43 47 37
http://www.qrtrs.be/
info@qrtrs.be

Bookmark and Share

Er zijn 7 reacties op “Quartiers”

verhavert bart
(on juni 18th, 2012 at 15:49)

ga ik zeker proberen. wist niet dat daar iets was.

 
Carolien
(on juli 25th, 2012 at 19:39)

Vorige zondag uitgeprobeerd. We hebben geluncht op de binnenkoer in het zonnetje. Echt een aardig en stil plekje pal in het centrum van de stad. Ik nam de Zweedse salade met zalm en mijn vriend de brunch royal. Mijn slaatje was vers en knapperig met een lekker mierikswortelsausje. Ik probeerde ook de frozen yoghurtshake met mango. Lekker! Alleen jammer dat er zo weinig volk was, want deze zaak is echt een aanwinst voor Leuven.

 
Katrien
(on mei 8th, 2013 at 16:49)

Volk is er anders wel genoeg nu. De laatste keren dat ik er kwam zelfs zoveel dat ik geïrriteerd terug ben weggegaan. 1ste keer op een zondag rond 11u: “de ontbijten zijn op”. 2de keer op een werkdag voor een broodje als lunch: “dat zal wel drie kwartier wachten worden.” Lekkere dingen hebben ze daar hoor, maar de boel wordt niet altijd even smooth gerund.

 
Wouter
(on mei 10th, 2013 at 8:04)

Sinds een tijd zijn er nieuwe uitbaters. Er blijkt inderdaad meer volk te komen maar jammer genoeg niet altijd achter het aanrecht.

 
Elly
(on mei 19th, 2013 at 10:51)

Net gaan ontbijten en zeer zwaar teleurgesteld. Wij bestelden een royaal ontbijt en een energy ontbijt. Wij waren de derde klanten en hebben 3 kwartier moeten wachten eer we iets te drinken kregen. Dan kregen we 1 appelsapje terwijl we 2 fruitsapjes besteld hadden. De dame (die er helemaal alleen voor stond) trachtte ons nog te overtuigen dat dat fruitsap was, en in se had ze gelijk, maar kom…
Na een tijdje kregen we dan in stukjes ons ontbijt: 2 pannenkoeken uit een pakje opgewarmd in de microgolf vergezeld van een smoezelig flesje kandijsiroop (terwijl op de menukaart stond dat het american pancakes zouden zijn met ahornsiroop), aangebrand english breakfast, vers geperst fruitsap aangelengd met enorm veel water en ijs en de fruitsla bestond enkel uit appel en kiwi.
Wij waren 41 euro (!!) armer toen we eindelijk konden betalen en besloten van daar nooit meer terug te gaan! Terwijl we er waren hebben we ook klanten terug zien buiten stappen die het wachten beu waren.
Enorm jammer, want met zo’n locatie en menukaart zou dit echt een leuk plekje kunnen zijn om te ontbijten.

 
Katrien
(on oktober 3rd, 2013 at 11:54)

Na twee negatieve ervaringen (1x “de ontbijten de zijn op” en 1x drie kwartier wachttijd voor een broodje) wilden we Quartiers nog eens een kans geven. En het is meteen de laatste geworden. Niet dat het superslecht was ofzo, maar het is gewoon geen hartelijke plek. Een glimlach kan er nauwelijks af, we moesten opnieuw lang wachten en ik kan er maar geen gezelligheid vinden. We bestelden 2 keer het Healthy ontbijt. Volgens de kaart is dat met biologische groene thee, maar op onze tafel kwamen twee ordinaire Pickwick-zakjes groene thee met dat vreselijke citroenaroma erbij. Niet dat ik nu doodga omdat mijn thee niet biologisch is, maar als je de beloften van je kaart niet waar kunt maken en daar zelfs niks van zegt tegen de klanten (“ze zullen het wel niet merken”), dan ga je uit de bocht. Onze zachtgekookte eitjes hadden té lang gekookt zodat ze nauwelijks nog zacht waren. De yoghurt en smoothie waren prima. Ik heb bij Quartiers het gevoel dat de klanten er net iets teveel aan zijn…

 
Lisa
(on oktober 13th, 2013 at 14:42)

Ik ben zonet met mijn vriend gaan ontbijten in Quartiers en ook wij zijn, op zijn zachtst gezegd, teleurgesteld. Ten eerste laat de kwaliteit van de bediening en de bereidingstijd van onze bestelling zwaar te wensen over; ten tweede is de kwaliteit en de bereiding van het eten zelf enorm ondermaats.
Zowel ik als mijn vriend bestelden het Energy ontbijt (English breakfast + pancakes). Na drie kwartier gewacht te moeten hebben – in een vrijwel verlaten zaak – kregen we eindelijk wat te eten voorgeschoteld (al bleek het een hele opgave te zijn om een tafel bestaande uit twee personen tegelijkertijd te bedienen). Bovendien werd ons op dat ogenblik ook pas gevraagd of we de pancakes tegelijkertijd of pas na het breakfast zouden willen eten (niet echt veel keuze dan …).
Tot onze teleurstelling bleek dat de eieren, het spek, de boontjes en worstjes, maar ook de toast al enige tijd afgekoeld waren. Ook de smaken waren aan de lauwe en waterige kant. De combinatie van een zoet toastbrood met een zout gerecht bracht ons evenmin in bekoring. Tot slot is het presenteren van een bord op een plastieken plateau ook iets wat eerder thuishoort in een Alma. Het lijken kleine dingen, maar een samenloop ervan heeft ertoe geleid dat het een weinig appetijtelijk ontbijt werd.
Na het English breakfast hebben we een kwartier tot 20 minuten gewacht vooraleer men de tafel – in stilte (!) – kwam opruimen. De pancakes kwamen onmiddellijk erna, maar na een eerste hap werd duidelijk dat dit in de microgolf opgewarmde flensjes waren met een waterige, verwarmde siroop.
Ik ben absoluut geen foodsnob, maar ik kan het gewoon niet vatten als een zaak een basisgerecht zoals spek met eieren weet te verprutsen, of er in slaagt zich te profileren als een soort van healthy/hippe brunchbar maar dan wel een microgolf gebruikt om pannenkoeken te bereiden. Een regelrechte schande wat ze daar voor je neus durven zetten en dat zeker in combinatie met de prijs die ze ervoor durven vragen.