Vleugel F zoekt animatoren

Met de slogans ‘Kom jij met mij spelen?’ en ‘Feest mee op het speelplein’ zoekt de Leuvense jeugddienst enthousiaste animatoren die honderden kinderen van 3 tot 15 jaar de zomer van hun leven willen bezorgen. En dat is nodig, want meer dan ooit is het tekort aan animatoren voelbaar. Zowel de Grabbelpas als de speelpleinen van Heverlee, Kessel-Lo en Wils(p)ele zijn onderbemand. 

Het tekort aan animatoren is er niet altijd geweest. Tientallen jaren geleden moesten de jeugdwerkingen zelfs jongeren weigeren. Maar die tijden zijn helaas voorbij. Nu moeten heel wat werkingen hard zwoegen om voldoende animatoren te vinden. Nochtans, het werk heeft veel te bieden: tonnen spelplezier, intense zomerdagen, nieuwe vrienden, meer zelfvertrouwen, steviger in je schoenen staan voor een groep … Animator zijn, kan het beste uit iemand halen. Ook voor je latere loopbaan staan enkele jaren ervaring in het vrijwilligerswerk mooi op je cv. Bovendien kan je er een centje mee bijverdienen.

Hoe komt het dan dat het niet altijd gemakkelijk is om voldoende mensen te vinden? Er zijn verschillende redenen. Jongeren krijgen heel veel activiteiten aangeboden: festivals, reizen, een vakantiejob … Ook herexamens zorgen vooral eind augustus voor een groot tekort aan animatoren.

Zowel op de Grabbelpas als op speelplein Heverlee, Kessel-Lo en Wils(p)ele staan tijdens de drukste periodes dagelijks 125 kinderen te trappelen om er een zalige zomerdag van te maken. Animatoren bieden hen de kans om te ravotten, te knutselen, te dromen, avonturen te beleven maar ook om vriendjes te maken en getroost te worden.

Ben jij minstens 16 jaar en wil je animator worden? Dan kan je met je vragen terecht bij de drie speelpleindames van Jeugdcentrum Vleugel F. Dat kan via annelies.deruyter@leuven.be. Wie al animator is, kan zijn of haar kandidatuur ingeven op www.mijnleuven.be/vrijwilligerstool.

Iedereen die wil meespelen, is welkom!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.