Wijkbureaus worden buurtcentra

Op woensdag 9 mei organiseerde het team buurtwerk van de stad Leuven een feestelijke receptie ter gelegenheid van de naamswijziging van ‘wijkbureau’ naar ‘buurtcentrum’ en het nieuwe team buurtwerk.

De naam ‘wijkbureau’ zorgde regelmatig voor verwarring met de kantoren van de politie. Ook het woord ‘bureau’ past niet meer bij de warme, laagdrempelige plek die de buurtcentra willen zijn.

Het team buurtwerk is de laatste maanden grondig gewijzigd. Er kwamen een nieuwe co√∂rdinator, een nieuwe kinderwerker in Sint-Maartensdal en nieuwe buurtwerkers in de buurtcentra ‘Mannenstraat’ en ‘Het Broek’.

Om de herkenbaarheid en de aanspreekdrempel van het team buurtwerk te verbeteren, kregen de buurtwerkers een trui, t-shirt en jas met het logo van de stad en het opschrift ‘buurtwerk’. De vrijwilligers van de buurtcentra kregen een polo met opschrift ‘vrijwilliger buurtcentrum’.

Het nieuwe team wil de komende jaren nog meer de krachten bundelen in de verschillende buurten. Ze willen de buurtcentra verder uitbouwen tot gezellige ontmoetingsplaatsen waar buurtbewoners terecht kunnen voor ontspanning, vorming, een vraag, buurtmaaltijd,..

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.