HST-fietsroute Leuven-Brussel opnieuw bewegwijzerd

De provincie Vlaams-Brabant heeft de HST-fietsroute tussen Leuven en Brussel opnieuw bewegwijzerd. De route volgt grotendeels de spoorweg en de nieuwe bordjes zijn handig op plaatsen waar het traject afwijkt van de sporen. Overzichtsborden aan de stations geven meer informatie en wegwijzers maken de route beter zichtbaar vanaf de woonkernen, stations en bedrijvenzones langs het traject.

De HST-fietsroute start aan het station van Leuven en loopt langs het traject van de hogesnelheidstrein over het grondgebied van de gemeenten Leuven, Herent, Kortenberg en Zaventem. In Evere sluit de route aan op het fietsnetwerk van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De route zorgt voor een goede fietsbereikbaarheid van Leuven en Brussel en verbindt de stations van Leuven, Herent, Veltem, Erps-Kwerps, Kortenberg, Nossegem en Zaventem. Ook enkele bedrijventerreinen worden zo meer bereikbaar per fiets.

De provincie Vlaams-Brabant onderzocht enkele maanden geleden hoe populair deze fietsroute is. Volgens enkele metingen op de HST-route komen er langs de populairste knooppunten zo’n 500 fietsers per werkdag langs.

Een kaart van de HST-route op Google Maps, gemaakt door Bert:

HST Route weergeven op een grotere kaart

Als je geïnteresseerd bent in de wedervaren van een ervaren Leuven-Brussel fietser, moet je ook de blog http://gefietst.blogspot.be/ eens bekijken.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.