Ingebruikname verdwijnpalen in voetgangerszones op 15 juni

Het stadsbestuur sluit voetgangerszones fysiek af met 16 verdwijnpalen. Tussen 11.00 uur en 18.30 uur en 20.30 en 6.00 uur zullen deze palen helpen om het verkeersverbod in voetgangerszones (Diestsestraat – Leopold Vanderkelenstraat – Margarethaplein – Mathieu de Layensplein – Vital De Costerstraat en op termijn ook de Tiensestraat) beter af te dwingen.

De eerste 13 palen worden in gebruik genomen op 15 juni 2012. Van 15 juni tot 31 december 2012 is er een gewenningsperiode waarin de palen 24 op 24 uur automatisch in de grond zakken als een voertuig nadert. Zo kan iedereen zich (re)organiseren en aanpassen aan de nieuwe verkeerssituatie. Vanaf 1 januari 2013 kunnen enkel rechthebbenden met een badge buiten de venstertijden de voetgangerszone inrijden.

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Ingebruikname verdwijnpalen in voetgangerszones op 15 juni”

Erik Daems
(on juni 15th, 2012 at 10:19)

En plots worden Diestsestraat, Leopold Vandekelenstraat en Vital Decosterstraat éénrichtingsverkeer ook voor fietsers. In de Leopold Vandekelenstraat en Vital Decosterstraat mochten fietsers vroeger heel de dag door de voetgangerszone rijden, nu enkel nog van 18u30 tot 11u00 zoals in de Diestsestraat. Een verbetering? Voor fabrikanten van verkeersborden en verdwijnpalen misschien wel. Voor fietsers die vanaf het Ladeuzeplein naar de Grote Markt willen fietsen een grote bijkomende omweg

 
Johan Van Roost
(on juni 15th, 2012 at 20:45)

@Erik Daems

Misschien inderdaad een kleine omweg… maar een stukje te voet gaan met de fiets kan nog steeds in bvb de L. Vanderkelenstraat. ‘t Zal er op gebied van verkeersdrukte voor de voetgangers en winkelende mensen nu hopelijk eindelijk iets rustiger aan toe gaan …

 
verhavert bart
(on juni 18th, 2012 at 15:38)

een hele verbetering