Brasserie de la Gare

Op die prachtige Pinkstermaandag na Leuven in Scène 2012 waren we op zoek naar een terrasje om ‘s middags van het zonnetje te genieten en wat te bekomen van al de LiS-drukte. We moesten niet ver wandelen om een goed plekje te vinden: het op het zuiden gerichte terras van Brasserie de la Gare was ideaal. Gelukkig had ik zonnecrème bij om mijn velletje te beschermen tegen de felle middagzon. Alleen jammer dat het uitzicht op het mooie Martelarenplein momenteel een beetje belemmerd wordt door het bouwmateriaal van Het Depot.

Op de menukaart vind je vooral gerechten typisch voor de Frans-Belgische brasseriekeuken (salades, steak, koninginnehapje, gehaktballetjes met tomatensaus, stoofvlees, pasta’s, clubs en croques). Al kan je ook voor een wokgerecht kiezen en zijn er seizoensgebonden specialiteiten. Voor de zoetekauwen zijn er ijs en pannenkoeken.

Wij kozen twee simpele gerechten: ik ging voor de wok ‘De la Gare’ met kip scampi en rijst en mijn vriend voor de tagliatelle met kip en spek. Om de grote dorst te lessen bestelden we een glaasje water en voor de smaak een Duvel en een glas cava (dat maar 4,5 euro kostte).

Het personeel was, ondanks de warmte, supervriendelijk en galant. We voelden ons erg welkom.

De porties die we voorgeschoteld kregen waren royaal. Mijn vriend was tevreden over zijn tagliatelle, ik iets minder over mijn wokgerecht. Ik had meer groenten verwacht en minder rijst. Ok, hier en daar vond ik wel een boontje of een stukje paprika, maar als groenteliefhebber bleef ik toch echt in de kou staan. De kip en de scampi waren ook te lang gebakken, waardoor ze erg droog waren. Neen, de volgende keer bestel ik beslist geen wok meer in Brasserie de la Gare. Voor hetzelfde geld heb je elders beter gegeten.

In totaal kostte deze maaltijd voor twee personen ons 45,90 euro, dranken inbegrepen.

Onze keuze
Wok “De la Gare”
Tagliatelle met kip en spek

Praktisch
Martelarenplein 15, 3000 Leuven
016 62 38 00

info@hotelmalon.be
www.hotelmalon.be

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Brasserie de la Gare”

bart
(on juni 17th, 2012 at 14:35)

Ik vind de Indische wok er nochtans erg lekker. En de koude schotels zijn origineel. Personeel inderdaad vriendelijk en prijzen niet laag, maar waar is dat wel in Leuven.

 
Carolien
(on juni 17th, 2012 at 23:33)

Misschien moet ik dan eens een koude schotel proberen.

 
Ghislain Wauters
(on juni 18th, 2012 at 15:58)

Gewoon in de stad blijven en zekers de’n “Domus” gaan bezoeken, tof terras, héél vriendelijk personeel, héél lekker eten en democratische prijzen !!!
Heb héél slechte ervaringen met de brasserie de la gare :-(