De Langste Dag pakt uit met unieke Leuvense Autoshow

De Langste Dag is al vele jaren een topevenement in Leuven. Dit jaar willen de organisatoren de bezoeker nog meer verwennen en wel met de Leuvense Autoshow. Er worden 74 modellen van 17 verschillende garages tentoongesteld in het historisch stadscentrum. De Langste Dag mikt voor de 27e editie opnieuw op meer dan 100.000 bezoekers.

74 modellen van 17 garages
Om de bezoekers in de watten te leggen, presenteren de organisatoren van De Langste Dag dit jaar de Leuvense Autoshow. Deze unieke show met 74 modellen wordt geïntegreerd in de geanimeerde braderij. De autoshow zal de link maken van de bovenstad (Bondgenotenlaan-Diestsestraat-Tiensestraat) met de benedenstad (Mechelsestraat en omgeving). Middenstand Groot Leuven is blij dat ze het publiek de Leuvense Autoshow kunnen presenteren op het Rector De Somerplein, het De Layensplein en het Margarethaplein.

Op De Langste Dag is het historische centrum verkeersvrij zodat de bezoekers rustig en veilig kunnen wandelen in de stad.

Voor de kinderen is er een leuke wedstrijd. Tot en met 14 jaar kunnen ze deelnemen om een reis naar Disneyland Parijs te winnen. Verder zijn er ontzettend veel leuke activiteiten voorzien voor de kinderen in alle deelnemende straten. Van een ballonnenfeest tot een initiatie in circustechnieken van Cirkus in Beweging.

Ook een traditie: het kappersdorp op de Oude Markt, met de bekende Leuvense kapper Jef De Bie. Van 16 tot 22 uur kan je op de langste toog van Europa terecht voor een nieuwe snit. De kappers knippen de haren van de mensen ten voordele van het goede doel. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker. Het kappersdorp is al toe aan de achtste editie.

De Langste Dag vindt plaats op zaterdag 23 juni. Bekijk de Affiche van De Langste Dag

Heverlee
Tot slot is er ook nog de braderie in Heverlee (van 9 tot 18 uur), een dag later dan De Langste Dag in Leuven-centrum. Op zondag 24 juni kan je op de Naamsesteenweg en op het Van Arenbergplein genieten van een reuzebraderie, een brocanterie en een feestmarkt. Uiteraard is ook in Heverlee heel wat kinderanimatie en muzikaal vertier voorzien door de organisatoren.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.