5 jaar Zócalo: Houten jubileum voor vrijetijdsbeur tijdens De Langste Dag

De Langste Dag is al 27 jaar een succesvolle braderie met één groot winkelcircuit in de verschillende shoppingstraten. Op de Oude Markt is er een kinderdorp en installeren de Belgische kappers een groot openlucht kapperssalon t.v.v. Kom op tegen kanker. En tussen de Bondgenotenlaan en de Oude Markt palmt het Zócalo-dorp de Grote Markt, het centraal gelegen plein van Leuven. Zócalo betekent immers “centraal gelegen plein” in Mexico.

Zócalo, de vrijetijds- en cultuurmarkt van Leuven, is tijdens de Langste Dag op 23 juni al toe aan zijn vijfde editie. Een houten jubileum dus. Zócalo is ontstaan uit de deelraad Vrije Tijd, maar is ondertussen uitgegroeid tot een overkoepelende organisatie.

Op de Grote markt kan je kennismaken met de grote culturele rijkdom van het Leuvense verenigingsleven. Meer dan 35 deelnemers zullen je met veel plezier hun passie uitleggen.

De geïnteresseerden in sport kunnen er terecht bij de verschillende sportclubs, waaronder, naast de klassieke fiets- en wandelclubs, ook rope-skipping, de oosterse gevechtssport Aikido en zelfs buikdansen. En zoek je een kandidaat om spelletjes te spelen, dan kan je terecht in de verschillende spellenclubs, zoals GO, backgammon, bridge en andere spellen. Sommige aanwezige verenigingen laten je ook kennis maken met andere culturen, zoals de Chinese en de Koerdische cultuur. En wie creatief met taal wil zijn, kan op Zocalo terecht voor informatie over het Leives , Esperanto of een schrijversacademie. Ook informatie over andere opleidingen kan je vinden op Zócalo. En er zijn ook de verenigingen die mensen en dieren in nood steunen en helpen.En natuurlijk zijn er de klassieke verenigingen die je met plezier alles gaan uitleggen over reizen, numismatica (munten), mycologie (paddenstoelen), naaien, haken en breien, goochelen, bier of modelbouw. Doorlopend zullen er ook demonstraties van de verenigingen zijn

Geïnteresseerd om eens kennis te maken met het rijke aanbod van de Leuvense cultuurverenigingen. Neem dan even de tijd om op 23 juni 2012 te komen flaneren langs de bonte tentjes op de “Mexicaanse” Grote Markt en kom tussen 10u en 17u de sfeer opsnuiven van de creativiteit die leeft in de Leuvense vrijetijdsverenigingen! Meer informatie op www.zocalo.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.