Kappers knippen en sporten tijdens de Langste Dag

Op zaterdag 23 juni 2012 is het weer zover: dan wordt in Leuven de Langste Dag gevierd. Voor het achtste jaar op rij zamelen de Vlaams-Brabantse kappers op deze dag geld in voor Kom op tegen Kanker. Tussen 15 en 22 uur nemen de “Kappers met een warm hart tegen Kanker” op de Oude Markt in Leuven de schaar en haardroger in de handen en knippen en brushen ze voor het goede doel.

Deze actie ontstond 8 jaar geleden na een oproep van de vzw Kom op tegen Kanker. Drie Leuvense kappers (Essam Baslyous – Steff Vranckx – Jef De Bie) sloegen de handen in elkaar om actie te ondernemen. Dat de kappers deze oproep destijds beantwoordden is niet verwonderlijk. De kappersstoel is een bron voor levensverhalen en daar is ziek zijn er één van. Daarnaast komen kappers vanuit hun vakgebied rechtstreeks in aanraking met klanten in chemotherapie die problemen ondervinden met haaruitval, die pruikadvies willen of een aangepast kort kapsel. Ondertussen is dit klein comité uitgegroeid tot een harde kern van acht vaste medewerkers.

Ook voor en na de kapbeurt valt er vanalles te beleven. Dit jaar is het thema niet voor niets ‘sport’. Zo wordt er een ‘Human table football’-tornooi georganiseerd met tal van Leuvense ploegen, vedetten en artiesten. Tal van bekende Vlamingen en prominenten zullen aantreden hetzij voor presentatie, animatie of gewoon als klant op de kappersstoel. Verder is de Oude Markt ook het toneel van allerlei festiviteiten op kindermaat, naast springkastelen is er een kunsttoren en rondtrekkende acrobatische of muzikale attracties. Terwijl de kinderen zich laten kappen of grimeren kunnen de mama’s en de papa’s die hun kroost begeleiden genieten van een aangenaam terrasje.

Meter van dit evenement is Annemie Struyf. Peter is OHL trainer Ronny Van Geneugden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.