Rondleiding: Congo in Leuven, Lovanium in Congo

In de rondleiding “Congo in Leuven, Lovanium in Congo”, wordt aan de hand van het boek van Ruben Mantels, Geleerd in de tropen, Leuven, Congo & de wetenschap, 1885 – 1960 (uitgegeven bij Universitaire Pers Leuven) de linken tussen Leuven en Congo blootgelegd. De rondleiding vindt plaats op zaterdag 23 juni van 10.45u tot 14.00u.

De rondleiding duurt 2 uur en start om 10.45u aan boekhandel Paard van Troje op het Ladeuzeplein. De deelnemers wandelen langs o.a. de universiteitsbibiotheek, het KADOC en het voormalige ‘Congo-tehuis’. De deelnemers bekijken archiefstukken en een paar filmpjes, en houden een gesprekje met een medewerker van de KU Leuven.

Kostprijs: 3 euro per persoon, inclusief glaasje cava na afloop in Paard van Troje én 3 euro korting bij aankoop van het boek van Ruben Mantels. Inschijven in de winkel of via leuven@paardvantroje.be. Plaatsen zijn beperkt. De eerste twee lezers van Leven in Leuven die ons via het contactformulier contacteren, mogen gratis mee.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.