Vaartkomopzondag op 24 juni

De Leuvense Vaartkom evolueert zeer snel. Stilaan groeit de oude en industriële site rond de vaart en de Dijle uit tot een nieuwe en groene stadswijk. Verschillende bouwheren – publieke en private – zijn vandaag met concrete werken en plannen bezig.

Om al deze veranderingen op een rijtje te zetten en om een huidige stand van zaken mee te geven, organiseert de stad Leuven op 24 juni 2012 voor de tweede keer Vaartkomopzondag. De verschillende partners van de Vaartkom stellen die dag hun plannen voor en zetten hun werven en gebouwen open.

Tijdens deze dag krijg je een beeld van de wijk waar de werven in rijen van twee verrijzen en kan je genieten van allerlei activiteiten en bezoeken. Zo kan je:

  • activiteiten in reeds afgewerkte gebouwen volgen
  • een kijkappartement bezoeken
  • meegaan met rondleidingen over de geschiedenis en de toekomst van het gebied
  • genieten van straatheater en -muziek
  • op verschillende plaatsen iets eten en drinken

Ook de meeste handelaars zetten die dag hun deuren open.

Het centrale startpunt bevindt zich dit jaar in brouwerij De Dijle, tussen de stadsoever van de Vaart en de Sluisstraat. Deze voormalige fabriek was nog maar zelden toegankelijk en maakt deel uit van het nieuwe ViRiX-project.

Bekijk het programma.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.