Il Peperoncino

Leuven in Scène is traditioneel één van de hoogtepunten van het jaar voor ons. Zoveel te zien en te doen, dan heeft een mens natuurlijk geen tijd om eten te koken. Toevallig bevonden we ons rond een uur of zes in de buurt van het Ladeuzeplein. Om de grote drukte voor te zijn, besloten we alvast een plek om te eten te zoeken en zo belandden we in Il Peperoncino. We kozen voor een tafeltje vlakbij de open keuken, omdat ik het stiekem leuk vind om de bedrijvigheid in de keuken te observeren en de Italiaanse klanken van de kok op te vangen.

De menukaart van Il Peperoncino is beperkt gehouden met een select aanbod aan antipasti, primi piatti en secondi piatti. Typisch Italiaans dus. Een beperktere kaart geeft me altijd het gevoel dat de gerechten super vers zijn en dat bleek in Il Peperoncino effectief het geval. En ja, ook de pasta die je op je bord krijgt, is vers.

We hadden allebei zin in pasta. Ik nam de Orecchiette alla Crudaiola (voor een deel omdat de naam van het gerecht zo mooi in de mond ligt) en mijn vriend nam de Spaghetti al Peperoncino. Om de grote dorst te lessen bestelden we een liter water. We kregen olijfjes en kaas gereserveerd om te knabbelen tijdens het wachten. En het brood stilde onze eerste honger.

De gerechten werden met de glimlach geserveerd door de vriendelijke en professionele bediening. Mijn orecchiette waren overheerlijk en perfect beetgaar gekookt. Van een Italiaans restaurant verwachten we natuurlijk niets anders. De combinatie van asperges, verse tomaat, basilicum en mozzarella was heerlijk zomers en de ingrediënten waren perfect gebalanceerd. Mijn vriend was ook zeer te spreken over zijn spaghetti die lekker pikant was. Deze spaghettie is echter te vermijden als je, in tegenstelling tot mijn vriend, niet van pikant houdt.

Enig minpuntje: we moesten even wachten op de rekening. Maar dat is detailkritiek. In totaal kostte deze maaltijd voor twee personen, een liter water inbegrepen ons 33,50 euro. Il Peperoncino staat garant voor kwaliteitsvolle gerechten voor een eerlijke prijs.

Er verscheen al eerder een artikel over hetzelfde restaurant.

Praktisch
Monseigneur Ladeuzeplein 32
3000 Leuven
tel: 016/43 75 25
Il-peperoncino.be

Onze keuze
Spaghetti al Peperoncino: Spaghetti met olijfolie Extra Vergine, verse look, pepertjes, peterselie, rucola en kerstomaat
Orecchiette alla Crudaiola: Pasta-oortjes met asperges, verse tomaat, basilicum en mozzarella

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Il Peperoncino”

Hedwig
(on mei 11th, 2014 at 10:08)

Ook wij bezochten il peperoncino en werden zeer aangenaam verrast. Hoewel we niet gereserveerd hadden en alle tafels voorbehouden waren voor gasten die wel zo verstandig waren, mochten we onze benen onder een tafel schuiven die iets later op de avond gereserveerd was. Als voorgerecht bestelden we Bruscette en Mozzarella di Bufala, als hoofdgerecht de Orrechiette alla Crudaiola en Linguine alle Vongole. Daarbij dronken we een fles Chardonnay. Al snel nadat we onze tanden in het voorgerecht hadden gezet, vroegen we ons af waarom we dit restaurant eigenlijk nog nooit eerder hadden bezocht. De gerechten waren eerlijk, afgewerkt met kwalitatieve en verse producten en bijzonder smaakvol. Ik was vooral fan van de buffelmozzarella zodat ik het helemaal niet erg vond dat die niet alleen in mijn voorgerecht maar ook in mijn hoofdgerecht terugkwam. De bediening was vriendelijk en erg professioneel. We betaalden 93 euro voor het eten en het drinken, wat ons een zeer correcte prijs leek. Wij zijn vast van plan nog eens terug te keren.

 
Carolien Coenen
(on mei 17th, 2014 at 17:43)

Ja, Peperoncino is een beetje een onderschat restaurant, vind ik. Altijd al zeer lekker én vers gegeten.