Internationale basisschool in Leuven

Het onderzoekscentrum Imec, de stad Leuven en de KU Leuven gaan samen een internationale basisschool oprichten in Leuven. Deze school zal een Engelstalig onderwijsprogramma aanbieden zodat de kinderen van buitenlandse studenten, onderzoekers en expats in Leuven school kunnen lopen. Nu sturen tijdelijke buitenlandse medewerkers van Imec en de KU Leuven hun kinderen vaak naar internationale scholen rondom Brussel. Met deze school hopen ze het gemakkelijker te maken voor buitenlandse gezinnen zodat mogelijk meer buitenlandse onderzoekers naar Imec en de KU Leuven komen. Men hoopt in 2014 te kunnen starten met zo’n 80 leerlingen. Op dit moment bereid men de juridische structuur, het personeelsbeleid en het pedagogisch beleid voor. Ook wil men zoveel mogelijk samenwerking met de bestaande Leuvense scholen om de integratie zo goed mogelijk te bevorderen.

Meer informatie kan je vinden in het persartikel van Imec over de oprichting van een internationale basisschool in Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.