Wandelen met Tierra natuurreizen

Tijdens de vakantiemaanden organiseert Tierra natuurreizen wandelingen door Leuven:

 • Donderdag 12 juli 2012 – 19.30u: Wandeling ‘Natuur in de stad’
  Leuven is voor een groot deel verstedelijkt. Maar ook in de stad is natuur aanwezig, vaak meer dan men zou verwachten. Denk maar aan de vele vogels en vlinders die we in stadstuinen en parken kunnen aantreffen. In de voegen van stenen (gebouwen, muren, stenige oevers van de Dijle) groeien allerhande interessante planten die zich daar spontaan zijn komen vestigen. In de Dijle werden bij recente metingen 13 vissoorten gevonden.
  Natuurpunt- en stadsgids Eddy Macquoy neemt je mee voor een boeiende natuurwandeling doorheen Leuven.
 • Donderdag 9 augustus 2012 – 19.30u: Wandeling ‘De Dijle, levend door Leuven’
  De Dijle, Levend door Leuven is een project van Natuurpunt Leuven dat enkele jaren geleden van start ging. Het project beoogt door concrete voorstellen meer ruimte te maken voor water, voor natuur en voor de mens.
  Natuur- en stadsgids Eddy Macquoy loodst je langs de Dijle en legt de unieke band tussen de Dijle en Leuven bloot.
 • Donderdag 23 augustus 2012 – 19.30u: Wandeling ‘Congo in Leuven’
  Vooral de Leuvense Universiteit heeft een levendige band met Congo en dit reeds vanaf het begin van de kolonisatie. Dit mondde uit in de oprichting van de universiteit Lovanium in Kimuenza nabij Leopoldstad. Sporen van de drukke activiteit die er al die jaren geweest is rond Congo zijn er, maar ze zijn goed verborgen.
  Bernadette Michels en Johan Hoornaert nemen je mee op een speurtocht naar die sporen én ze tonen aan dat Congo nog altijd leeft in Leuven.

Praktisch
Duur van de wandelingen: 2-2,5 u.
Samenkomst: Reispunt, Martelarenlaan 24, 3010 Leuven (Kessel-Lo)
Deelname: 5 € (gratis voor klanten die in 2012 bij Tierra een reis geboekt hebben). Op voorhand reserveren nodig (aantal plaatsen is beperkt).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.