La Royale

Mijn vriend en ik wonen vlakbij het Martelarenplein, dus als we op zoek gaan naar een terrasje voor een snelle weekendlunch, moeten we niet ver lopen. Ditmaal belandden we ‘s middags op het zonnige terras van La Royale samen met een kameraad die op bezoek was uit Madrid. We kozen een plekje uit dat half in de schaduw (voor de heren in het gezelschap) en half in de zon (voor mij natuurlijk) lag. Het terras van La Royale is groot een aangenaam om te vertoeven. Alleen jammer dat in de vroege namiddag het terras van La Royale stukje bij beetje in de schaduw komt te liggen.

Op de kaart vind je pasta’s, salades, wokgerechten, vis- en vleesgerechten. Er zijn ook altijd suggesties afhankelijk van het seizoen en een ruim aanbod aan desserts: wafels, pannenkoeken, ijsjes en milkshakes. Voor elk wat wils. We gingen er ook al een keertje ontbijten en het basis-ontbijt dat we toen namen was absoluut meer dan voldoende voor één persoon. Dat typeert La Royale voor mij: de porties zijn ruim en de prijs is er schappelijk. Persoonlijk ben ik een fan van het salades die altijd zeer royaal (haha) zijn. Vooral de Salade Niçoise valt bij mij echt in de smaak, omdat je heerlijk verse, perfect roze gebakken tonijn op je bord krijgt met daarnaast nog een een overdaad aan ansjovis en allerlei groenten. Dus hoefde in niet lang na te denken: Salade Niçoise, it was. Mijn gezelschap ging voor de Salade Hawai en de Penne met scampi, pesto en tomatenroom.

Op het eten was het wel even wachten, vreemd leek ons, want we waren één van de eersten om te bestellen. Maar toen het eten dan eindelijk arriveerde, werden we niet teleurgesteld. Zoals verwacht kreeg ik een grote berg salade op mijn bord. Na zo’n lunch kan je er wel even tegen. Ook de salade Hawai van onze kameraad uit Madrid zag er overheerlijk uit: met grote stukken kip en verse gebakken ananas, want ananas uit blik, dat is echt niet hetzelfde! De penne van mijn vriend bevatte voldoende scampi, was afgewerkt met grote schilfers parmezaanse kaas. We waren het er alledrie over eens dat de gerechten heerlijk waren.

De drie gerechten kostten ons 46.50 euro, dranken niet inbegrepen.

Enig minpunt: het is soms moeilijk converseren met obers die het Nederlands niet goed machtig zijn.

Praktisch
Martelarenplein 6, 3000 Leuven
016 22 12 52
Laroyale.be
De menukaart

Onze keuze
Salade Niçoise met ansjovis en kort gebakken tonijnfilet
Salade Hawai met kip en ananas
Penne met scampi, pesto en tomatenroom

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.