24ste editie van Hapje-Tapje op zondag 5 augustus 2012

Hapje-Tapje is één van de klassiekers in het Leuvense zomeraanbod. Dit jaar wordt dit festijn voor fijnproevers voor de 24ste keer georganiseerd. Op zondag 5 augustus kan je tussen 12u en middernacht weer flaneren langs al het lekkers dat Leuven te bieden heeft.
Het succes van editie 2011 met de showcooking op doe Grote Markt en de proefglaasjes op de biermarkt inspireerde de organisatie om Hapje-Tapje uit te breiden met een prelude op zaterdag: Hapje-Tapje presents Stella Artois Cooking.

Grote Markt
Hapje Tapje knoopt ook dit jaar aan bij wat een traditie-in-wording doet vermoeden: de smakelijke showcooking op de Grote Markt met een aantal echte topchefs. Je kan de kookkunsten van het Masterchef-duo Wout Bru (Chez Bru) en Kenny Bernaerts (Sea Grill) komen bewonderen. Jeroen De Pauw en Dave De Belder (De Godevaart) laten je ook in hun potten kijken. Last but not least staan uiteraard de chefs van alle Leuvense toprestaurants aan het fornuis: Laurent Folmer (Couvert Couvert), Toon Dierickx (Arenberg) en Kwinten De Paepe (Trente).

Het concept is simpel: een tafel met een mysterieuze zwarte doos gevuld met een aantal smakelijke producten. Twee chefs gaan met liefde voor deze ingrediënten aan de slag om tot een fantastisch gerecht te komen. De showcooking duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Opdat iedereen zou kunnen meegenieten, wordt de showcooking op twee grote LED-schermen getoond.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal stands voorzien op de Grote Markt. De Hapje-Tapje Lounge Bar wordt bemand door Ronde Tafel 26 Leuven. De opbrengst van de bar is ten voordele van Bednet, een initiatief dat ervoor zorgt dat langdurige zieke kinderen naar school kunnen gaan via internet. Zowel bij de stand van Think Chocolate als bij Quetzal kan je chocolade lekkers proeven.

Culinair parcours
Natuurlijk kan je als vanouds langs het culinaire parcours slenteren. In de Muntstraat en omgeving kan je aan 40 standen terecht voor de lekkerste proevertjes die in prijs variëren van 1 tot 4 euro. Of wat had je gedacht van: Confit van varkenswang, Hagelandse compote en crumble van peperkoek of Carpaccio van octopus, espuma van inkt van inktvis, een mini-sandwich van courgetten, Sint-Jacobsnoot en een ‘express’ marinade van witte balsamico. Het zijn slechts twee voorbeelden uit het aanbod van de standen op het culinair parcours. Een culinair
parcours dat dit jaar opnieuw uitgebreid wordt langs de Standonckstraat.

Binnen het culinaire circuit wordt dit jaar met een gastronomisch parcours gewerkt. De standhouders die de afgelopen jaren een gastronomische prijs hebben gewonnen tijdens Hapje-Tapje mogen van twee van hun gerechten de prijs vrij bepalen. Daarnaast wordt het culinaire circuit voor het eerst een ‘walking diner’ zone. Terrassen worden geweerd ten voordele van statafels zodat er meer ruimte komt tussen de stands. Het centrale grasplein van het Hogeschoolplein wordt door Aperol Spritz omgebouwd tot een supergezellige aperozone in loungesfeer.

Naamsestraat
In de Naamsestraat kan de bezoeker terecht voor diverse speciale bieren aan de stands van ABS drinks en Dupont. Daarnaast kan je bij de stand van Les Saveurs d’Antan de lekkerste kazen kopen. Onze zusterstad Lüdenscheid is eveneens present met een gezellige stand. Net zoals de provincie Vlaams-Brabant en Bartholomeus/PAZ die het al ruime bieraanbod nog eens extra uitbreiden.

Oude Markt
Ook dit jaar wordt de bierliefhebber verwend op de Langste Toog van Europa! Aan bijna alle cafés staat een bierstand waar je tal van nieuwe, bekende, minder bekende en exclusieve bieren kan proeven. De Leuvense Biertherapeuten zullen overal een ‘aanrader’ presenteren en voor een beschrijvende bier-to-do- lijst zorgen.

De regionale streekbieren komen ruim aan bod, met onder andere Tiense Kweiker, Tumulus Nera, Nivoo of Broeder Jacob Dubbel Port. Maar ook exclusieve parels als Rodenbach Vintage, Palm Hopper, Oud Beersel Framboise, Smiske Extra zullen niet ontbreken. In samenwerking met de Leuvense Biertherapeuten kan de ware liefhebber dit jaar ook kiezen voor een proefglaasjes-circuit. Aan een centrale stand op de Oude Markt kan
je een proefglas ‘huren’. Je betaalt € 5 voor een exclusief Hapje-Tapjeglas waarmee je kleinere, en dus ook meerdere proevertjes kan degusteren aan diverse bierstands. De prijs voor een dergelijk proevertje van
15 cl zal ook lager liggen. Als je op het einde je glaasje behouden terugbrengt, krijg je de waarborg terug

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.