Leuvense folkband Clochard speelt voorprogramma The Levellers

Op vrijdag 6 juli speelt de Leuvense folkband Clochard het voorprogramma van de Engelse folkrockband The Levellers. Het dubbel-concert vindt plaats op de Oude Markt van Leuven in het kader van het stadsfestival Beleuvenissen. Clochard is al voor de vierde keer te gast bij Beleuvenissen, maar dit wordt voor de groep de eerste kennismaking met het grote podium op de Oude Markt.

Clochard is een zeskoppige folkband die volledig bevolkt wordt door Leuvenaars. De band speelt eigen Nederlandstalige songs, met een folkie jasje aan. Tijdens de afgelopen jaren verschenen er twee Clochard-CD’s. De laatste dateert van 2010 en kreeg de titel ‘Vrolijk Overleven’ mee. Inmiddels werkt Clochard volop aan een nieuw repertoire en vrijdag zullen al enkele nieuwe nummers voor het eerst losgelaten worden op het Leuvense publiek.

Voor de muzikanten van Clochard is het een eer om op de Oude Markt het voorprogramma van The Levellers te verzorgen. Elke Leuvense muzikant zal er wel van dromen om eens op een groot podium op de Oude Markt te kunnen plaatsnemen en als dat dan kan samen met The Levellers, de band die de jaren 90 en 2000 kleurden met nummers als ‘There’s only one way of life’ of ‘What a beautiful day’, is dat helemaal mooi.

Clochard bestaat uit de broers David en Ezra Dessers, die respectievelijk gitaar en accordeon voor hun rekening nemen. David is de leadzanger van de groep. Voorts is er Mark Van Dal op gitaar en banjo. Frans Van Hamersveld staat in voor de backing vocals en speelt viool. Katrien Bos bezweert de contrabas en Jo Zanders neemt plaats achter de drums.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.