Beleuvenissen Folk 2012

De affiche van Beleuvenissen 2012 maakte me aanvankelijk heel enthousiast, maar na een loodzware werkweek leek een avondje lui in de zetel crashen vorige vrijdag opeens veel aantrekkelijker.  Het wonen in het centrum van een stad heeft wel als voordeel dat je even kort een kijkje kan gaan nemen en snel terug kan keren als je het niet meer leuk vindt.  Daarom trokken we tegen half tien toch maar even het centrum in om de sfeer op te snuiven met een paar vrienden.

Op de Grote Markt zagen we het einde van het optreden van Hanelore Bedert en Raymond Van ‘t Groenewoud.   Twee topartiesten zonder enige twijfel, maar de geluidskwaliteit was achteraan erbarmelijk waardoor de muziek helemaal niet tot haar recht kwam. Op Twitter las ik dat ik niet de enigste was die er zo over dacht. Echt zonde.

We liepen dan maar door naar de Oude Markt waar de  Levellers geprogrammeerd waren.  Een goeie portie folkrock met wat nostalie naar onze studententijd zagen we wel zitten.  We waren duidelijk niet de enigsten, al vroegen enkele jongeren zich wel luidop af wie die Levellers in feite waren.  Met de grote hit “Beautiful Day” was de toon van het concert meteen gezet en zat de sfeer erin.   Hits & nieuwe songs wisselden vlot af en een indrukwekkende lange didgeridoo solo deed elke vezel op de markt trillen.  Het was toch wel de moeite geweest om de deur uit te gaan.

 

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.