KLEURGUERILLEROS in de Savoyestraat!

Creatieve duizendpoot Hans Geyens gaf samen met diverse Leuvenaars en kunstenaars de Savoyestraat kleur met muurschilderingen geïnspireerd op Sol LeWitt. De garagepoort, twee hoeken van het toekomstige vastgoedkantoor BVM, de banner op de gevel van M en de houten panelen van de toekomstige ‘Planet Parfum’ werden beschilderd door o.a. team Van Eyck (Tiensestraat), team Bilbo (Ladeuzenplein), team Commerce (hoek Ladeuzeplein) en team Libertad.

In de projectweek in mei en juni voor scholen wierpen leerlingen een exclusieve blik op de opbouw van de tentoonstelling van Sol LeWitt. Ze verdiepten zich in de kunstwerken en gingen zelf creatief aan de slag met de muurtekeningen van de Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt (1928-2007). Tijdens de workshop toverden ze spandoeken om tot kleurrijke kunstwerken. Het resultaat van deze jonge artiesten kan je bewonderen in de Savoyestraat en in de tuin van M.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.