Krenz / de Koe •gratis te zien op STUK START

Krenz werd onlangs geselecteerd voor het Theaterfestival en is gratis te zien tijdens het openingsfestival STUK START (27>30/09/12). De jury had niets dan lof voor deze productie en omschreef Krenz als het pareltje van de selectie.

De Koe-acteur Willem de Wolf vertelt over zijn jeugd, waarin hij een fervent aanhanger was van het communisme en met name van Egon Krenz, de jonge, hippe rechterhand van DDR-leider Erich Honecker. Door het politieke met het persoonlijke te verbinden creëert De Wolf een ontroerend verhaal over de verleidingen van een politieke ideologie en de onvermijdelijke teloorgang van het communistische systeem. Op ingenieuze wijze verbindt hij deze geschiedenis met de huidige tijd, die zich ook kenmerkt door onvrede over het heersende kapitalistische systeem.

STUK START loopt van donderdag 27 t.e.m. zo 30 september 12. Het volledige programma is gratis en wordt later bekendgemaakt. Vanaf nu kan je wel al tickets reserveren voor deze Krenz.

Praktisch
do 27, vr 28 & za 29 sep 12 . 20u30 . STUK Soetezaal . GRATIS

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.