Hip & handig Leuven

In Leuven zijn er wel eens toffe ‘hobbymarktjes’, al dekt dat woord de lading niet helemaal. Van de winter was er nog het overbevolkte succes van Stiel & Stijl op het hoogste punt van de stad, en uit de grote opkomst mocht geconcludeerd worden dat selfmade de nieuwe hype is.

Verschillende Leuvense creatievelingen verenigden zich afgelopen zondagmiddag voor ‘Hip & handig’, georganiseerd door Deliecious die hele originele juwelen maakt, o.a. met stof beklede ringen en bijpassende oorbellen. De rode draad door de markt waren duidelijk roosjes: roosjes zijn in mensen, als u nog geen oorbellen, ring of ketting met een roosje hebt, bent u niet meer mee!  Ik was helemaal weg van de handgemaakte juweeltjes van Tistemie, die opviel door haar prachtig gecreëerde fimoroosjes.

Maar er waren ook niet-juwelen: ongelooflijk schattige langoorkonijntjes bij Fanny & Laura, rijkelijk versierde cupcakes van Koek & Keek die er te mooi uitzagen om op te eten, maar die toch veel succes hadden bij de passanten. Maison des histoires  maakt sprookjesachtige jurkjes, Snuisteren zorgt voor een bloemig zomergevoel, kindjes konden hun hart ophalen bij Snubbel Bubbel, Mielis was één en al pastel  en bij Ellement  heb ik me moeten inhouden om niet het hele kraam leeg te kopen.

Bis bis, méér van dit!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.