CirkOOH! CirkAAH! internationaal jeugdcircusfestival in Leuven

Van 29 juli tot 6 augustus 2012 organiseert het Leuvense circusatelier Cirkus in Beweging haar 3de internationaal jeugdcircusfestival CirkOOH! CirkAAH! Voor deze gelegenheid wordt het Paul van Ostaijenpark omgetoverd tot een gezellige circusplek met voorstellingen, workshops en animatie.

CirkOOH! CirkAAH! is een 5-jaarlijks, prikkelend circusavontuur waarbij internationale jeugdcircussen, percussiegroepen en professionele circusartiesten elkaar zullen uitdagen in de grote circustent van RM Malter!

Cirkus in beweging nodigt uit
75 jongeren uit internationale jeugdcircusgroepen zijn te gast. Ze komen uit Rusland, Nederland, Estland, Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Samen met met lokale en Belgische circus- en percussiegroepen en professionele circusartiesten uit België, Frankrijk, Brazilië, Italië, Duitsland en Australië, tonen ze hun beste trucs aan het Vlaamse publiek.

Naast de optredens zullen de jonge circusartiesten elkaar leren kennen tijdens workshops, sessies en recreatieve momenten. Doel is om ‘positive circus power’ te gebruiken om de deelnemende jongeren te laten nadenken over het toekomstig Europa.

Van hobby tot beroep
Ook de professionele circusartiesten Yolaine Dooms (uit Kortenberg) en Joren De Cooman (uit Leuven) zijn te gast. Daarmee komen zij terug naar de plek waar hun passie voor circus vorm kreeg en de basis werd gelegd voor hun circustechnische bagage: Cirkus in Beweging. Beiden zijn ze te zien tijdens de openingsshow van het festival.

Yolaine maakt deel uit van ‘Passe-Pieds!’, een duo luchtacrobaten dat net afgestudeerde aan de Fontys Academy for Circus and Performance Art (ACaPA) in Tilburg. Joren studeerde, net als zijn twee kompanen van het collectief ‘1 Mât 1 Planche‘, aan ESAC – Ecole Supérieure des Arts du Cirque in Brussel.

Programma
Elke dag zijn er één of twee voorstellingen. Het volledige programma en een overzicht van de deelnemende circusgroepen vind je via http://cirkoohcirkaah.wordpress.com

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.