Polderpioniers over het Rijndael/AES algoritme

De Nederlandse serie ‘Polderpioniers’ bestaat uit documentaires over Nederlanders die een grote invloed hadden op technologie en onze samenleving in het algemeen. De zevende documentaire ging over het Rijndael algoritme, wat werd bedacht door Joan Daemen en Vincent Rijmen aan de KU Leuven. Deze documentaire geeft weer wat het belang is van deze uitvinding: het Rijndael algoritme werd de nieuwe AES encryptie standaard wat nu bij de meeste beveiligde transacties gebruikt wordt over gans de wereld. Het gebouw van het Departement Elektrotechniek (ESAT) en het Arenbergkasteel komen trouwens uitgebreid aan bod in het filmpje.

Het filmpje over het Rijndael algoritme kan je bekijken op tweakers.net.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.