Onderhoudswerken aan viaduct Lüdenscheidsingel

Op 1 augustus 2012 beginnen de onderhoudswerken aan het viaduct Lüdenscheidsingel. Dit is het stuk van de ring rondom Leuven tussen de Mechelsepoort en het Joanna-Maria Artoisplein. De onderhoudswerken bestaan uit de volgende fases:

  • In augustus en september zal slechts 1 rijstrook beschikbaar zijn in beide rijrichtingen.
  • In oktober en in november zal het verkeer in de richting van het Joanna-Maria Artoisplein gebruik kunnen maken van 2 versmalde rijstroken. In de richting van de Mechelsepoort beschikt het verkeer nog steeds over maar 1 rijstrook.
  • Na de werken beschikt het verkeer opnieuw over twee rijstroken in beide richtingen.

De middenberm zal breder gemaakt worden zodat er plaats vrij komt voor een busbaan. De geluidsarme voegen in het nieuwe wegdek zullen zorgen voor minder omgevingsgeluid.

De parking onder het viaduct op het Engels Plein zal niet beschikbaar zijn tijdens de werken. De stad zoekt nog naar een oplossing hiervoor. Mogelijk worden tijdens de werken ook de Aarschotsesteenweg en de Kolonel Bégaultlaan tijdelijk afgesloten.


View Larger Map

Meer informatie kan je vinden in het artikel over de onderhoudswerken aan de Lüdenscheidsingel op de website van de stad Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.