Jouw foto op Leven In Leuven

LevenInLeuven.be heeft een eigen groep op flickr waarin alle flickr gebruikers, foto’s uit het Leuvense kunnen toevoegen. Sowieso worden deze foto’s getoond in de mozaïek in de rechterbalk van deze blog. Maar af en toe worden deze foto’s ook gebruikt in artikels, zie bijvoorbeeld hier, hier en hier.

We kunnen echter enkel gebruik maken van jouw foto’s als de licentie dit toelaat. Op flickr heeft elke foto een licentie en de standaard licentie is ‘All Rights Reserved’, wat betekent dat we je foto niet mogen gebruiken op Leven In Leuven. Als je dus een foto toevoegt aan de LevenInLeuven groep op flickr, dan hebben we liefst dat je een licentie gebruikt die ons toelaat om je foto te gebruiken op Leven In Leuven, mits naamsvermelding uiteraard. Een vaak gebruikte licentie is ‘Attribution-NonCommercial Creative Commons': dit betekent dat je foto mag gebruikt worden voor niet-commerciële activiteiten mits naamsvermelding. Dit is 1 van de vele ‘creative commons‘ licenties.

De licentie van 1 foto wijzigen in flickr doe je als volgt. Rechtsonderaan op de pagina van de foto staat onder de ‘Owner settings’ de huidige licentie. Dit is bijvoorbeeld ‘All rights reserved’ of ‘Attribution, Noncommercial, Share Alike’. Naast deze tekst staat een ‘edit’ link waarmee je de licentie kan wijzigen.

De locatie van de licentie op de pagina van een foto:

De mogelijke licenties:

Je kan ook de standaard licentie, m.a.w. de licentie die standaard wordt toegewezen aan alle nieuwe foto’s die je upload, aanpassen. Als je ingelogd bent in flickr, kan je dit op de volgende url: http://www.flickr.com/account/prefs/license/

Natuurlijk staat het je vrij om eender welke licentie te kiezen voor je eigen foto’s maar bij deze doen we een oproep voor meer creative commons foto’s in de LevenInLeuven groep op flickr. Dit laat ons toe om je foto’s te gebruiken voor artikels op Leven in Leuven. We linken daarbij steeds naar je foto op flickr zodat je meer bezoekers krijgt op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.