Klimaatactiekamp in Leuven: 3 – 8 augustus 2012

Van 3 tot 8 augustus slaat een bonte bende van klimaatactivisten letterlijk de tenten op in Leuven voor het vierde Klimaatactiekamp. De precieze lokatie van het klimaatactiekamp wordt traditiegetrouw slechts enkele dagen voor de start bekend gemaakt. Tijdens zo’n kamp komen vaak tot honderden mensen, van jong tot oud, gedurende een week samen om ervaringen uit te wisselen, workshops en debatten mee te maken, duurzaam, veganistisch en klimaatneutraal te leven en natuurlijk ook om samen vreedzaam actie te voeren.

Het klimaatactiekamp van Leuven richt de pijlen ondermeer op de grote banken en hun investeringen, maar wil ook lokale thema’s bespelen. Het kamp vindt plaats op een mooi en groen kampeerterrein, vlakbij het centrum van Leuven, dat uitgerust zal zijn met composttoiletten, sanitair met stromend water, een EHBO-post, een vegankeuken en een marquee-tent voor de plenaire meetings. Iedereen is welkom op zo’n klimaatactiekamp, van doorgewinterde activisten tot mensen die graag eens willen kennismaken met de klimaatbeweging. Elk jaar nemen ook heel wat gezinnen met kinderen deel aan het kamp.

Wordt Frank Bomans een klimaatactivist?
Hij komt in ieder geval naar Leuven, van 3 tot 8 augustus, om deel te nemen aan het klimaatactiekamp. Hoe acteur Pol Goossen hem daartoe wist te overhalen, kom je te weten in dit filmje:

Klimaatactiekamp Leuven 2012 from Conrad Deblauwe on Vimeo.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.