M-concerten: Bach on Bells

Op donderdagavond in de zomer kun je van 19:00 tot 20:00 op het museumterras proeven, kijken en luisteren tegelijk. Je geniet van het uitzicht op de indrukwekkende universiteitsbibliotheek en de muziek die uit zijn klokkentoren komt. In het kader van de tentoonstelling Sol LeWitt. Colors spelen beiaardiers Luc Rombouts, Liesbeth Janssens, Twan Bearda, Jan Verheyen en Eddy Mariën werk van Bach. De drank is gratis zolang de beiaard speelt!

‘Sol LeWitt is to art as Bach was to music’, zei de kunstenaar Adrian Piper. Die uitspraak slaat niet enkel op het grote belang van beide figuren, maar ook op de sterke structurele basis van beider werk. Sol LeWitt luisterde zeer veel naar Bach en beschouwde hem als een van zijn belangrijkste muzikale inspiratiebronnen. Daarom worden op donderdagavonden in de zomer beiaardconcerten gegeven met muziek van de Duitse meester.

Bekijk het volledige programma op de website van M.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.