Ladeuzebells in het kader van Sol LeWitt in Museum M

Vier zaterdagavonden in augustus zal om 21u de beiaard van de Universiteitsbibliotheek spelen. Dit jaar staan de concerten in het teken van Sol LeWitt.

Sol LeWitt liet zich sterk inspireren door muziek. Daarom zullen de zomerse beiaardenconcerten van Ladeuze Bells in het teken staat van de fantastische zomertentoonstelling in M. Tijdens de eerste 3 concerten klinkt Amerikaanse muziek, Moessorgski’s Schilderijententoonstelling en muziek van Soll LeWitts favoriete componisten Johann Sebastian Bach en Pilipp Glass.

Het slotconcert is de traditionele Jukebox on Bells, waarbij Luc Rombouts de concertreeks afsluit met de keuze van de luisteraar. Dit jaar bevat de playlist licht-klassieke muziek, zoals Traumerei, en popsongs met een vleugje romantiek, zoals Forever Young, Always a Woman en veel meer. De meest geliefde nummers zullen op 25 augustus vanuit de toren over Leuven klinken. Mail je persoonlijk 5 top-vijf door naar info@ladeuzebells.be en beluister hem op 25 augustus.

 Programma

  • 4 augustus: Gideon Bodden, stadsbeiaardier van Amsterdam en Gouda. ‘ Beelden uit een schilderijententoonstelling’ met o.m. Beelden uit een schilderijententoonstelling (Moessorgski) en Rhapsody in Blue (Gershwin)
  • 11 augustus: beiaardduo The Bells’ Angels (Twan Bearda en Luc Rombouts). ‘Bach et alii’ met o.m. muziek van J. S. Bach, Gary White en de ouverture tot Candide van Leonard Bernstein.
  • 18 augustus: Boudewijn Zwart, stadsbeiaardier van Amsterdam en Dordrecht. ‘Glass on Bells’ met muziek van Philip Glass en John Cage
  • 25 augustus: Luc Rombouts, universiteitsbeiaardier.
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.