éCouter buurtfestival op 11 augustus

Op zaterdag 11 augustus zal in hartje Leuven de eerste editie van éCouter plaatsvinden. éCouter is een gezellig buurtfeest met optredens en straatanimatie in de omgeving van de Pieter Coutereelstraat en de Zevenslapersstraat.

Het festival is ontstaan uit een enthousiaste buurtsamenwerking waaruit de afgelopen jaren al de Zevenslapersfeesten en de jaarlijkse speelstraat ontstond. Maar met dit nieuwe festival wil éCouter ook de leegte opvullen die Schapenrock achterlaat, een gelijkaardig initiatief, dat helaas in 2011 zijn laatste editie kende. Net als Schapenrock probeert éCouter een nieuwe, frisse traditie op te bouwen in Leuven met een gratis festival zonder winstbejag, met drank en eten aan democratische prijzen.

Naast een aantal optredens van talentvolle bands uit Leuven en omstreken zal er ook straatanimatie zijn, zoals een springkasteel, volksspelen, een rad van fortuin en een rommelmarkt met tweedehands kinderspeelgoed. Om 13.00 uur wordt het evenement plechtig geopend door de straatburgemeester van dienst. En vanaf 14.00 uur staan volgende optredens op het programma:

 • Withhold
 • De Zingende Apen
 • Bearskin
 • The Love Compartment (unplugged)
 • Big Snake
 • Sam Baeten
 • The Rocketeers
 • New Addiction
 • Presidential Sweet
 • IZA
 • PolarJacket
 • Feline & Mr. B
 • Ambassadors of Nowhere

Meer info op http://www.ecouter-leuven.be of http://www.facebook.com/eCouterLeuven

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “éCouter buurtfestival op 11 augustus”

Willem
(on juli 29th, 2012 at 21:51)

Schitterend initiatief! Zo moesten er in Leuven meer zijn. Ziet er kleinschalig en gezellig uit. Ik ben zeker van de partij!