Preselectie Leuvense kandidaten Belgisch Kampioenschap Biertappen

Naar goede gewoonte gaat Stella Artois later dit jaar opnieuw op zoek naar ’s werelds beste tapper. Maar vooraleer het Wereldkampioenschap in zicht komt, moet er nog een hele weg afgelegd worden.

De Leuvense preselecties worden op zondag 5 augustus georganiseerd. Daar zal de zoektocht naar de beste lokale Stella Artois-tapper plaatsvinden tijdens Hapje Tapje. Een professionele jury zal er, op basis van de ‘9 step pouring ritual’ oordelen over de tapkwaliteiten van de deelnemers. De twintig beste tappers uit Leuven en omstreken krijgen op 17 september de kans om mee te dingen voor een plaats in de finale.

Stella Artois staat voor kwaliteit, traditie en vakmanschap, ook als het aankomt op het serveren van een perfect frisse Stella Artois. Op basis van de “9 step pouring ritual” of het schenkritueel in 9 stappen, gaat het merk daarom sinds 1997 jaarlijks op zoek naar de beste tapper ter wereld. Voor de nakende 16e editie van de Stella Artois Belgian Draught Master, worden de Leuvense preselecties georganiseerd tijdens het feestelijke Hapje Tapje.

Op zondag 5 augustus, van 12 uur tot 17 uur, mogen horeca-professionals op de Oude Markt komen aantonen dat zij als geen ander de kunst beheersen om een Stella Artois te tappen van het vat en deze vervolgens zoals het hoort aan te bieden. Een professionele jury bestaande uit bierexperts zal de kandidaten beoordelen, waarbij met tientallen criteria wordt rekening gehouden. De 20 beste tappers uit Leuven en omstreken krijgen op 17 september de kans om mee te dingen voor een plaats in de finale.

De Belgisch kampioen biertappen van vorig jaar, Jan Van Dessel, zal diezelfde dag om 14u. zijn expertise komen delen aan de hand van een showcase. De Leuvenaar die in 2011 de perfecte Stella Artois wist te tappen, geeft graag enkele tips mee aan zijn stadsgenoten.

Belgisch kampioenschap Biertappen – Stem online!
Traditiegetrouw vindt het Belgisch Kampioenschap Biertappen ook dit jaar plaats in september. Op maandag 17 september zal een professionele jury beslissen welke kandidaat de beste Belgische Biertapper is.

Naast de keuze van de jury, wordt ook gepolst naar de keuze van de klant. Vanaf 15 augustus tot 15 september kan iedereen online of via sms stemmen – via www.stella-artois.be en sms naar 8850 – voor zijn favoriete café. Het café dat op 15 september de meeste stemmen verzameld heeft, mag van Stella Artois alvast zijn klanten trakteren op een feestje.

Eén van de deelnemers aan de online- of sms-actie maakt ook kans om de Beste Belgische Biertapper in het najaar te vergezellen naar de World Draught Master in Montréal, waar de Belgische finalist de eer van het thuisland zal verdedigen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.