Xander De Rycke – M-idzomer 2012

Xander, ex-Zelzatenaar, ex-bewoner van Eeklo en Maldegem, ex-Antwerpenaar en huidig inwoner van (oeps, bijna de clou verklapt) testte voor het M-publiek materiaal uit voor zijn nieuwe show.

Wat de grappen van Xander zo geweldig maakt, is het feit dat hij erin slaagt alledaagse gebeurtenissen op zo’n manier uit te vergroten dat de absurditeit erachter zichtbaar wordt. Een deel van het materiaal van Xander (het stuk over de joden) balanceert op een slappe koord, maar zijn vreselijke clichébeschrijving van Antwerpse joden, echoot de manier waarop wij Vlamingen soms andere bevolkingsgroepen stereotyperen. Sterk gedaan. Ga zeker kijken naar zijn nieuwe show van zodra deze in première gaat, een bezoekje aan het frietkot zal nooit meer hetzelfde zijn. Enne, altijd mayonnaise op de frieten bestellen, je weet nooit wie er achter je staat.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.