Hapje Tapje en de Barmannenrace 2012

Zondag 5 augustus organiseerde VZW Leuvenement voor de 24ste keer opnieuw HAPJE TAPJE. Telkens weer is dit een culinair hoogtepunt in onze Leuvense evenementenkalender. Het culinair centrum bevond zich in de Muntstraat en het Hogeschoolplein.

Aan de langste toog van Europa, de Oude Markt –hoe kan het ook anders- kon je op “bierreis”. Gewapend met een proevertjesglaasje van 15cl (te huur voor 5€) kon je meerdere speciale biertjes proeven. En ze waren lekker! De Leuvense Biertherapeuten presenteerden aan de bierstandjes hun “aanraders”. Handig was ook de bierlijst met een omschrijving van de diverse (40) biersoorten. Evenals de brochure met de lijst van alle hapjes, en hun samenstelling. Je kon zowaar aan de hand ervan op voorhand je menu samenstellen voor een walking buffet door de stad.

Om 15 uur startte op de Oude Markt de jaarlijkse Barmannenrace. Of moeten we zeggen Barmeidenrace? Want het verbaasde mij zo veel vrouwelijke deelnemers te zien. En zij stonden goed hun mannetje! Chapeau! Na het afleggen van een hels parcours vol proeven en hindernissen arriveerden ze –de één al met meer dan de ander- met hun bierplateau terug op de Oude Markt waar hun resterende bierinhoud werd gemeten. Na een finale geheugentest en uiteraard een ad fundum o.l.v. Marc Pinte kaapten voor ’t Archief (Leuven) Allaine Schaiko en voor Den Deugniet (Haasrode) Annelise Verstuyf de bekers weg.

Een selectie van mijn beelden hierbij.

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Hapje Tapje en de Barmannenrace 2012”

Annelise
(on augustus 7th, 2012 at 18:03)

Het is Annelise Verstuyf :-)
Eindelijk eens men juiste voornaam, wordt men achternaam verkeerd geschreven.

 
Carolien
(on augustus 7th, 2012 at 23:22)

Hallo Annelise, het is gecorrigeerd. Blijkbaar een foutje in het persbericht. Er staan nog een heleboel leuke foto’s van jouw in onze flickr-groep: http://www.flickr.com/groups/leuvenblogt/pool/with/7727474904/#photo_7727474904 . Fijn als aandenken.

 
Annelise
(on augustus 10th, 2012 at 18:42)

Leuk

Bedankt voor de tip!
Ik speel het ook door aan men collega’s (die staan er precies ook vaak op)