mijnLeuven op Marktrock

Op 10, 11 en 12 augustus wordt Leuven naar jaarlijkse gewoonte omgetoverd tot een echte festivalweide. Eentje waar ook een jong publiek op afkomt. En dat is de Leuvense jeugddienst niet ontgaan. De jeugddienst ziet het Marktrockweekend als een uitgelezen kans om naar buiten te komen met alles wat de stad Leuven aan jongeren te bieden heeft. En dat is heel wat! 

Onder de naam mijnLeuven wil de jeugddienst het aanbod voor jongeren (vooral tussen 12 en 18 jaar) promoten. Tegelijk biedt de dienst zelf heel wat interessante initiatieven aan. Veel jongeren weten namelijk te weinig wat deze stad hen te bieden heeft en dat is jammer.

Interactieve stand
mijnLeuven zet tijdens Marktrock een interactieve stand op poten waar jongeren niet alleen terecht kunnen voor informatie, maar ook om hun mening te spuien over allerlei Leuvense onderwerpen. Op de schrijfmuur kunnen jongeren vertellen hoe de stad in hun ogen nog beter kan worden afgestemd op hun noden. Ze kunnen ook een antwoord geven op een aantal doordachte vragen in de mijnLeuven babbelbox (zoals bv. wat ze zouden doen mochten ze plots schepen van jeugd zijn).

Sofagesprekken
Jongeren kunnen tijdens Marktrock ook op de sofa kruipen met enkele BV’s. Onder andere Sam De Bruyn, Bodyspasm en schepen van jeugd Dirk Vansina lieten al weten dat ze mee praten. De gesprekken worden geleid door jonge mijnLeuven vrijwilligers (m-Crew). Die krijgen zo de kans om hun passie voor media te ontwikkelen. Maar ook op andere vlakken krijgen de m-Crew’ers de kans om hun talenten te ontplooien. Sommigen zullen aan het werk zijn als fotograaf, videoreporter of redacteur, anderen als recensent of radiopresentator. De resultaten van hun harde werk zal achteraf te lezen, zien en horen zijn op www.mijnleuven.be/marktrock.

Wedstrijd
Als klap op de vuurpijl organiseert mijnLeuven ook een wedstrijd. Wie tijdens Marktrock een mijnLeuven tattoo opgeplakt krijgt door een m-Crew’er en zich aan de stand opgeeft, maakt kans op deelname aan een workshop naar keuze of één van de 15 pretpakketten ter waarde van 175 euro. Hiermee kunnen jongeren tot 25 jaar gratis en voor niets Leuven  ontdekken op cultureel, sportief, literair en culinair vlak.  Zo hoopt mijnLeuven heel wat jongeren wakker te schudden voor het Leuvense aanbod en hen te inspireren, motiveren en stimuleren om op te komen voor de dingen waarin ze geloven.

Je vindt mijnLeuven tijdens Marktrock in het wandelgedeelte van de Brusselsestraat.

Meer info op www.mijnleuven.be/marktrock.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.