De Lijn is klaar voor Marktrock

Muziekliefhebbers kunnen op 10, 11 en 12 augustus rekenen op vervoermaatschappij De Lijn om naar Marktrock te gaan. Een heen- en terugbiljet naar Leuven kost dan maar 1,60 euro. Dit tarief is geldig op alle bussen die de stad rechtstreeks bedienen. Speciaal voor het festival rijden de 17 gratis nachtlijnen niet alleen op vrijdag- en zaterdagnacht, maar ook tijdens de nacht van zondag op maandag.

Voor 1,60 euro heen en terug
Traditiegetrouw kunnen bezoekers van Marktrock een beroep doen op vervoermaatschappij De Lijn om af te zakken naar de Leuvense binnenstad. Dankzij de stad Leuven rijden reizigers voor amper 1,60 euro heen en terug naar Leuven op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 augustus. De actie is geldig voor alle lijnen die Leuven rechtstreeks bedienen. Dat wil zeggen dat reizigers bij de heenreis moeten afstappen in zone 40 van Leuven. Bij de terugreis moet de opstaphalte ook binnen deze zone liggen. Uiteraard blijven ook abonnementen en lijnkaarten geldig.

Gratis nachtbussen ook op zondag
Wie graag wat langer blijft plakken, kan gratis gebruik maken van een van de 17 nachtlijnen. Tijdens Marktrock rijden de nachtbussen niet alleen op vrijdag- en zaterdagnacht, maar ook tijdens de nacht van zondag op maandag.

20 gemeenten en steden betalen mee voor de nachtlijnen en daarom is een ritje gratis vanaf 22.22 uur tot en met de laatste nachtrit. Wie buiten deze uren de bus neemt of in Holsbeek, Brussel of Mechelen op- of afstapt, betaalt het gewone tarief.

Omleidingen in centrum Leuven
Tijdens Marktrock is de Leuvense binnenstad moeilijk bereikbaar. Vanaf donderdag 9 augustus tot maandag 13 augustus, 22.00 uur, volgen de bussen daarom een omleiding in het centrum van Leuven. Daarbij worden volgende haltes tijdelijk niet bediend:

  • Voor de lijnen 1 en 2: H. Hartkliniek, Sint-Michielskerk, Zeelstraat, de tijdelijke haltes Rector De Somerplein op de Grote Markt en Jan Stasstraat. Opgelet: voor deze lijnen start de omleiding pas op 10 augustus en eindigt ze al om 7.00 uur ’s op 13 augustus.
  • Voor de lijnen 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 284, 285, 315, 316, 317, 333, 334, 335, 337 351, 352, 358, 370, 371, 371, 372, 373, 374, 380 en 395: Dirk Boutslaan op de Dirk Boutslaan, Rector de Somerplein op het Margarethaplein (richting Dirk Boutslaan), de tijdelijke halte Rector De Somerplein op het Margarethaplein (richting Leuven Station), Jan Stasstraat.

Op- en afstappen kan altijd aan de halte Leuven – Station of aan de tijdelijke halte Leuven – Dirk Boutslaan ter hoogte van de Amerikalaan en aan de halte Leuven – Dirk Boutslaan op de Franz Tielemanslaan. 

Meer informatie
Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op de website www.delijn.be of op het nummer 070 220 200 (€0,30/min).

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “De Lijn is klaar voor Marktrock”

Bram
(on augustus 10th, 2012 at 9:50)

De Lijn had de omleidingen misschien wel op voorhand kunnen communiceren (een papiertje op de bus? een bordje aan de halte?), in plaats ineens rond het centrum te rijden … Maar communicatie is duidelijk niet hun sterkste kant …