De Blauwe Schuit

De Blauwe Schuit is vooral gekend om zijn werkelijk fabuleuze binnentuin. Een onverwachte groene oase met forse bomen en een vijver pal in het centrum van de stad. De beroemdste bewoners van de tuin is Joske, de pauw, als je hem ziet doe hem de groeten van ons, want toen wij er waren had hij zich verstopt.

Tijdens Marktrock gebruikten we deze plek als rustpunt om even te gaan zitten, iets te drinken en te genieten van dit prachtige kader. We aten er ook een snelle hap om met een volle maag van podium naar podium te trekken.

De tuin is echt groot en de obers lopen af en aan met drankjes en eten, je moet dus soms wat moeite doen om de aandacht van een ober te trekken. Wij bestelden een Portugese salade met scampi en perziken en een spaghetti pesto. Om de dorst te lessen bestelden we een grote fles water en omdat we daar zin in hadden op deze warme zomeravond twee sangria’s.

Het water en de sangria kwamen al snel. De sangria was heerlijk, maar de waterglazen waren niet echt proper te noemen. Dat het in de keuken goed vooruit ging, bleek al snel. Na een korte wachttijd kregen we onze gerechten opgediend. De Spaghetti pesto was bedekt met een berg kaasschijfjes. Je zag de pasta bijna niet meer liggen. De perziken in mijn slaatje kwamen uit blik, maar ik had niet anders verwacht. De scampi waren lekker gekruid. Bij de gerechten kregen we broodjes, olijfolie en vinaigrette geserveerd.

Beide gerechten waren simpel, maar ok voor de prijs die we betaalden. Wie naar de Blauwe Schuit gaat, moet geen haute cuisine verwachten, maar eenvoudige snelle gerechten in brasseriestijl. Ons smaakte het wel, maar ik zou vooral naar de Blauwe Schuit gaan om gezellig iets te drinken, eerder dan om te eten. De drankenkaart is erg uitgebreid met een ruime keuze aan bieren, een lekkere huiswijn en een mooi aanbod aan cocktails. Stella, Leffe, De Koninck en Guinnes kan je er van het vat drinken. Alleen moeten ze hun glazen wat beter afwassen.

Het afrekenen nam wat tijd in beslag door de grote drukte en we moesten meermaals een ober aanspreken voordat we de rekening kregen.

In totaal betaalden we 34,20 euro voor twee gerechten, dranken inbegrepen. Voor die prijs kan een mens niet sukkelen.

Praktisch
Vismarkt 16, 3000 Leuven
016 22 05 70
http://www.deblauweschuit.be

Onze keuze
Portugese salade scampi en perziken
Spaghetti pesto (huisgemaakt)
Sangria

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “De Blauwe Schuit”

raf mathijs
(on augustus 16th, 2012 at 15:41)

Ik at er een tijdje geleden stoofvlees,
ZONDER frietjes, dit is in mijn hoofd een kapitale fout.

 
Robin B.
(on augustus 20th, 2012 at 14:12)

Toen ik er was enkele maanden geleden was de tuin heel vuil. De stoelen hingen vol vogelpoep. Ik ben er sinds dien niet meer geweest dus ik weet niet of ze er iets inmiddels aan hebben gedaan.

 
Peter
(on augustus 22nd, 2012 at 16:38)

Ik ging er een tijdje geleden ook eten. Simpel, 1 spaghetti bolognese en 1 lasagne. Kan niks fout mee gaan denk je? Integendeel! Ik hou nochtans heel erg van kaas op de spaghetti, maar zoveel kaas, ongevraagd op je spaghetti kwakken, is werkelijk teveel van het goeie. De lasagne van mijn vriendin was ook praktisch enkel kaas. Twee bijna vleesloze pastagerechten waren goed voor een zeer zwaar gevoel in de maag later op de avond. Gelukkig hebben we dan nog een deel laten liggen.
Zeer spijtig dat ze twee hele simpele gerechten (en blijkbaar ook andere) en hun dranken niet deftig kunnen serveren. Tot ik weet krijg van een nieuwe kok/kaart/uitbater/… eet ik er zeker niets meer. Weggegooid geld. Stap even door naar Onder de Toren, iets duurder, maar vriendelijker, uitgebreider en beter.

 
Lina
(on juni 12th, 2014 at 15:10)

Van een “fabuleuze binnentuin”, een “groene oase” en een “vijver” spreken, is toch wat misleidend. Buiten een indrukwekkende ginko staan er niet veel bomen, maar vooral struiken, her en der op een betegeld terras. Er is geen vijver, maar een klein verhoogd bassin, dat is veiliger voor kleine kinderen, neem is aan. De pauw is prachtig, maar kan soms erg luidruchtig zijn en gesprekken storen. De tuin is bovendien erg slecht onderhouden. Er ligt al tijden een enorme stapel uitgedroogde klimop die ooit van de muur is gevallen en nu alleen maar insecten aantrekt en onfris ruikt. Achteraan ligt ook allerlei troep en een gedeelte van de “tuin” is afgesloten met een niet al te fraaie omheining. Er is van deze plek met een beetje moeite veel meer te maken! Toch is het aangenaam om midden in Leuven “tussen het groen” te kunnen zitten. Het eten is eenvoudig. Het stoofvlees valt bij mijn buitenlandse en andere bezoekers altijd in de smaak, de vegetarische lasagna is dan weer beneden alle peil.